Mainos

Mediapomo: Laatujournalismista pitää maksaa – rahoitussäännöt purettava

Aller Median toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä kertoo esittäneensä toivelistan ministeriön asettamalle työryhmälle median vaikeuksien voittamiseksi. 

– Pitäisi purkaa kaikki säännöt, jotka estävät meitä rahoittamasta meidän medioita, mutta jotka kuitenkin ovat sallittuja kansainvälisille toimijoille – kuten Huffington Postille.

Nordic Business Forum -tapahtumasta tavoitettu Aalto-Setälä toivoo arvonlisäveroon helpotusta samaan tapaan kuin makeisille ja jakeluun kilpailua.

– Meillä on monopolien – Itellan, Rautakirjan ja Lehtipisteen – hallussa meidän jakelu. Pitäisi olla kansainvälistä vapaata yrittäjyyttä enemmän ja vaihtoehtoja.

Kokeneella mediavaikuttajalla on viesti myös yleisölle, joka on saanut viime aikoina tutustua aivan uudenlaisten, kyseenalaista sisältöä julkaisevien nettisivustojen toimintaan.

– Jos te haluatte jotain muutakin kuin mitävittua-sivustoa ja Yleisradiota, niin pitää maksaa sisällöstä ja tukea toimittajia. Paras tapa on tilata ja maksaa, Aalto-Setälä sanoo.

Hän kertoo päässeensä eilen muutamien suomalaisten mediapomojen kanssa illalliselle Huffington Postin perustajan Arianna Huffingtonin kanssa. Videolla Aalto-Setälä kertoo, mitä hän ajattelee digipaaviksi kutsumansa vaikuttajan liiketoiminnasta.

Nordic Business Forum toi huippuvaikuttajia Helsinkiin myös tänään. MTV tekee tapahtumasta useita suoria nettilähetyksiä sekä erikoishaastatteluja, jotka ovat kaikkien nähtävissä.

Loppuunmyyty tapahtuma keskittyy tänä vuonna vaikuttamiseen. MTV Uutiset on tapahtuman mediayhteistyökumppani.

Tapahtuman omien esiintymisten lisäksi MTV Uutiset tekee paikan päältä Messukeskuksesta useita live streamejä Katsomoon.

Tänään lavalla nähtiin muun muassa Garry Kasparov (klo 11.35), Endomondo-nimisen Appsin ja liikuntasovelluksen perustanut Mette Lykke (klo 12), ministeri Anne Berner ja entinen suurlähettiläs Bruce Oreck (klo 16.55).

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Peter Nymanin vetämässä loppukeskustelussa (klo 18.45) kuullaan seminaarivieraiden näkemys pohjoisesta bisnesmaailmasta.

Katsomo-video ei ole saatavilla

MTV Uutisten toimittajat Salla Vuorikoski ja Antti Mälkönen raportoivat tapahtumasta koko päivän - myös kulisseista - ja artikkelien lisäksi kertovat käänteistä Twitterissä.

Parhaita paloja edellispäiviltä voi katsoa MTV Uutisten nettisivuilla myös tallenteina.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.