Mainos

Median maine yritettiin tahrata USA:n senaattoriehdokkaan ahdistelujutussa – The Washington Post paljasti naishuijarin

The Washington Post on paljastanut erikoisen mediaa kohti järjestetyn harhautusoperaation. Tapaus liittyy republikaanien senaattoriehdokasta Roy Moorea kohtaan esitettyihin syytöksiin seksuaalisesta ahdistelusta. 

Roy Moore on ehdolla, kun Alabama valitsee ensi kuussa edustajansa senaattiin. Yhdeksän naista on syyttänyt 70-vuotiasta Moorea ahdistelusta. Ahdistelutapaukset sattuivat useita kymmeniä vuosia sitten. Naiset olivat teinityttöjä ja kolmekymppinen Moore tuomarin virassa.

Eräs nainen kertoi aiemmin The Washington Postin toimittajille odottaneensa Mooren lasta ja joutuneensa tekemään abortin 15-vuotiaana, vuonna 1992.

Jaime T. Phillipsinä esiintyneen naisen käytös ja ristiriitaiset lausunnot eri haastatteluissa herättivät toimittajien epäilykset. Juttua ei julkaistu. Nainen väitti toimittajille tarinaansa todeksi ja korosti, ettei ole minkään järjestön palkkalistoilla.

Lehti kertoo, että eilen toimittajat näkivät naisen kävelevän New Yorkissa Project Veritasin toimistoon.

Project Veritas on 2010 perustettu organisaatio, joka kutsuu itseään Yhdysvaltojen Pravdaksi. (Pravda on venäjää ja tarkoittaa totuutta. toim. huom.) Sen tarkoituksena on osoittaa erilaisilla peiteoperaatioilla, valejutuilla ja videoilla valtamedian ja toimitusten puolueellisuus.

Project Veritasin johtaja ja perustaja James O´Keefe kieltäytyi kommentoimasta naista tai tämän liikkeitä Washington Postille. Hän ei myöskään kommentoinut kysymyksiä, onko hän ollut yhteydessä Valkoisen talon kiistellyn strategin Steve Bannonin tai Mooren itsensä kanssa.

Lehti kirjoittaa ryhmän toiminnan osoittavan, kuinka pitkälle aktivistit ovat menneet halutessaan saada median näyttämään valheelliselta Moore-uutisoinnissaan.

Postin mukaan Phillipsin käveleminen sisään Project Veritasin toimistoon päätti viikkojen mittaisen kissa ja hiiri -leikin, joka alkoi, kun Post julkaisi ensimmäisen juttunsa Mooresta kuun alussa.

Moore on kiistänyt kaikki syytökset.

Myös demokraattien senaattoria Al Frankenia kohtaan on esitetty ahdisteluväitteitä. Myös edustajainhuoneen pitkäaikaisin edustaja John Conyers on myrskyn silmässä, kun hänen epäillään maksaneen joitain vuosia sitten hiljaiseksi seksuaalisista ehdotuksista kieltäytyneen ja potkut saaneen avustajansa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.