Mainos

Media: Erotettu Comey ei osallistu senaatin tiedustelukomitean istuntoon tiistaina

Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n erotettu johtaja James Comey ei aio osallistua senaatin tiedustelukomitean istuntoon tiistaina. Asiasta kertoo muun muassa verkkolehti Politico.

Comeyn olivat aiemmin kutsuneet paikalle komitean puheenjohtaja Richard Burr ja varapuheenjohtaja Mark Warner. Warnerin ilmoitus Comeyn poisjäännistä tuli sen jälkeen, kun presidentti Donald Trump antoi monitulkintaisen ryöpytyksen Comeylle Twitterissä.

– James Comeyn on parempi toivoa, ettei keskusteluistamme ole ”nauhoituksia” ennen kuin hän alkaa vuotaa tietoja medialle! Trump tviittasi perjantaina.

Viestiä on pidetty varoituksena, ettei Comey puhuisi medialle.

Komitea tutkii parhaillaan Venäjän sekaantumista Yhdysvaltain vaaleihin sekä presidentti Donald Trumpin kampanjan kytköksiä Venäjään.

Paneelissa Comeylla olisi ollut ensimmäinen mahdollisuus puhua lainsäätäjien kanssa erottamisestaan, Politico kirjoittaa. Trump erotti Comeyn tiistaina.

Ennen erottamistaan Comey johti tutkintaa Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin. Trumpin hallinnon mukaan Comey erotettiin luottamuspulan takia sen jälkeen kun FBI oli ajautunut sekasortoon hänen johdollaan. Epäilijät kuitenkin sanovat, että potkujen taustalla on nimenomaan Venäjä-tutkinta.

Politico: Oikeusministeriö haastattelee johtajakandidaatteja lauantaina

Yhdysvaltain oikeusministeriön on määrä haastatella lauantaina neljää kandidaattia FBI:n johtoon. Asiasta kertoo verkkolehti Politico lähteeseensä vedoten.

Politicon mukaan FBI:n johtajaksi ehdolla ovat virkaa nyt hoitava Andrew McCabe, senaattori John Cornyn, entinen oikeusministeriön rikosoikeudellisen osaston johtaja Alice Fisher sekä newyorkilaistuomari Michael Garcia.

Senaatin on hyväksyttävä FBI:n johtajan nimitys. Virkakausi kestää 10 vuotta. 

3:04

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.