Mainos

Senaattori Trumpille: Lopeta Venäjä-tutkinnasta tviittaaminen

Yhdysvalloissa republikaanisenaattori Lindsey Graham kehottaa presidentti Donald Trumpia lopettamaan Venäjä-tutkinnasta puhumisen ja tviittaamisen. Graham kommentoi asiaa NBC Newsin haastattelussa.

– Presidentin pitää perääntyä ja antaa tutkinnan mennä eteenpäin, hän sanoi.

Graham johtaa yhtä kongressin komiteaa, joka tutkii Venäjän sekaantumista Yhdysvaltojen viime marraskuun presidentinvaaleihin.

Graham sanoi haastattelussa myös, että haluaisi, että liittovaltion poliisin FBI:n uudeksi johtajaksi valittaisiin joku FBI:n sisältä tai joku, jolla ei ole poliittista taustaa.

"Ei normaalit olosuhteet"

Trump ilmoitti lauantaina haluavansa, että valinta FBI:n uudesta johtajasta tehdään nopeasti. Trumpin mukaan päätös saatetaan tehdä perjantaihin mennessä, jolloin hän lähtee virkakautensa ensimmäiselle ulkomaanmatkalle Saudi-Arabiaan. 

Oikeusministeri Jeff Sessionsin ja apulaisoikeusministeri Rod Rosensteinin oli määrä viikonloppuna haastatella ainakin neljää ehdokasta. Yhtenä ehdokkaana on raportoitu olevan republikaanisenaattori John Cornyn Teksasista.

– Normaaleissa olosuhteissa John Cornyn olisi mainio valinta FBI:n johtajaksi, mutta nämä eivät ole normaalit olosuhteet, Graham kommentoi NBC:n haastattelussa.

Lisäksi ehdolla on raportoitu olevan ainakin virkaa nyt hoitava Andrew McCabe, entinen oikeusministeriön rikosoikeudellisen osaston johtaja Alice Fisher sekä newyorkilaistuomari Michael Garcia.

FBI:n johtajan paikka vapautui, kun Trump tiistaina yllättäen ilmoitti erottavansa virkaa hoitaneen James Comeyn.

"Instituutiot ovat Trumpin hyökkäyksen kohteena" 

Yhdysvaltain kansallisen tiedustelupalvelun DNI:n ex-johtajan James Clapperin mukaan Yhdysvaltain instituutiot ovat presidentti Trumpin hyökkäyksen kohteena.

Clapper sanoi CNN:n haastattelussa, että Yhdysvaltain instituutiot ovat sekä sisäisen että ulkoisen hyökkäyksen kohteena. Kun Clapperilta kysyttiin viittaako hän sisäisellä hyökkäyksellä Trumpiin, vastasi Clapper, että täsmälleen.

Ulkoisella hyökkäyksellä hän tarkoitti CNN:n mukaan Venäjän sekaantumista Yhdysvaltain vaaleihin.

Presidentti Barack Obaman virkakaudella DNI:n johtajana toiminut Clapper astui syrjään Trumpin presidenttikauden alkaessa.


 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.