Me Naiset: Näyttelijä Kristo Salminen Sonja-siskonsa aivokasvaimesta: ”Se on järkyttävintä, mitä ihminen voi kokea”

Esko Salminen ja Eero Aho tähdittävät ensi-iltansa saavaa Hinta-näytelmää 5:28

Näyttelijäpari Aino Sepon ja Esko Salmisen tyttäreltä Sonja Salmiselta poistettiin kolme vuotta sitten aivokasvain. Vaikean elämäntilanteen aikana Salmisen sisarukset olivat hänelle korvaamaton tuki, kertoo Me Naiset -lehti.

Näyttelijä Sonja Salminen, 26, kertoi hiljattain Me Naiset -lehdessä aivokasvaimestaan, joka leikattiin kolme vuotta sitten. Nyt hän kertoo sisaruksiensa Kreeta, 33, ja Kristo, 45, Salmisen kanssa Me Naiset -lehden haastattelussa raskaasta kokemuksestaan, jonka aikana sisarusten tuki oli kaikki kaikessa. 

Sonja Salminen kertoo, että hänen sisaruksensa eivät jättäneet pikkusiskoa yksin leikkauksen jälkeen, päinvastoin. Hän tajusi itse vasta jälkeenpäin miten järkyttävä kokemuksen on täytynyt olla hänen läheisilleen.

– Kreeta ja Kristo olivat luonani joka päivä leikkauksen jälkeen, kun eniten tarvitsin tukea ja pitivät minusta hirveän hyvää huolta. 

– En lääketokkurassa osannut edes pelätä leikkausta. Ajattelin, että jos en tule takaisin, niin enhän minä sitä itse enää tiedä.

Kristo Salmisen mukaan pikkusiskon sairastuminen oli erittäin raskasta. Hän muistaa, että sairastumisen hetkellä käsillä tuntui olevan ainoastaan iso määrä huonoja vaihtoehtoja.

– Se on järkyttävintä, mitä ihminen voi kokea. Painajainen, josta olemme vasta vähitellen heräämässä.

Sonja Salmisen kasvain osoittautui kuitenkin hyvälaatuiseksi ja se saatiin poistettua kokonaan. Sairaus on kuitenkin jättänyt häneen pysyvät jäljet. Nainen uupuu nopeasti ja hänen painonsa nousee, vaikka hän ei syö tavallista enempää. 

Salmisen sisarukset ovat syntyneet kaikki eri vuosikymmenillä ja heillä kaikilla on eri äiti. Kristo Salmisen äiti on näyttelijä Heidi Krohn ja Kreeta Salmisen äiti on Riikka Korppi-Tommola. Vaikka kolmikko ei ole biologisesti täyssisaruksia, he eivät ole koskaan kokeneet olevansa toisilleen puolikkaitakaan. 

Lähde: Me Naiset

Lue myös:

    Uusimmat