Me Naiset: Esko Salmisen Sonja-tyttärellä oli aivokasvain: "Iskä sanoi, että nyt menet magneettikuvaan"

Näyttelijäpari Aino Sepon ja Esko Salmisen Sonja-tytär on seurannut vanhempiaan teatterimaailmaan. Sonja valmistui Teatterikorkeakoulusta viidessä vuodessa, vaikka välissä häneltä leikattiin aivokasvain, kertoo Me Naiset -lehti.

Sonja Salminen, 26, valmistui vuosi sitten Teatterikorkeakoulussa ja työskentelee tällä hetkellä Kansallisteatterin Julia ja Romeo -näytelmän parissa.

Salminen kertoo Me Naiset -lehden haastattelussa, että häneltä leikattiin aivokasvain kolme vuotta sitten. Tuolloin näyttelijäksi opiskellut Salminen ravasi lääkärissä päänsärkyjen vuoksi, mutta mitään ei löydetty. Lopulta Esko-isä kehotti tytärtään menemään tarkempiin tutkimuksiin.

– Iskä sanoi, että nyt menet magneettikuvaan. Heti seuraavana päivänä tuli soitto, että nyt pitäisi tulla kiireesti sairaalaan, Salminen muistelee haastattelussa.

Leikkauksen jälkeen kasvain todettiin hyvänlaatuiseksi.

– Kaikki tapahtui niin nopeasti, sain hyvät lääkkeet ja pääsin nopeasti leikkaukseen. Minulle oli helpottavinta, että kaikki kävi nopeasti. Pahinta olisi ollut, että olisin joutunut kahdeksi kuukaudeksi kotiin odottamaan tietoa, onko kasvain minkä laatuinen vai voiko sitä leikata.

Vaikka kasvain saatiin leikattua nopeasti, se jätti jälkensä Salmisen kehoon. Oireet haastavat näyttelijää yhä.

– Minulle jäi aivoperäistä väsymystä. Neurologisista syistä myös paino on noussut lyhyessä ajassa 50 kiloa. Tietynlainen väsymys on koko ajan läsnä.

Väsymys inspiroi Salmista lopputyössä, sillä se käsitteli uupumusta näyttelijän työssä.

Lähde: Me Naiset

Lue myös:

    Uusimmat