F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

McLaren-pomojen illallinen keskeytyi koronauutisen vuoksi – muiden tallien ihailtava toiminta saa vuolaat kiitokset: "Tämä on sitä henkeä, josta me kaikki olemme ylpeitä"

3:50
F1-kauden piti alkaa viikonloppuna Australiasta, mutta McLaren-pilttuussa todettu koronavirustartunta aiheutti kisan perumisen.

McLarenin toimitusjohtaja Zak Brown ja tallipäällikkö Andreas Seidl sanovat olevansa kiitollisia F1-yhteisölle siitä tuesta, jota he ovat saaneet sen jälkeen, kun yhdellä heidän työntekijöistään todettiin Australian GP:n alla koronavirustartunta.

Brown ja Seidl ovat saaneet viime päivinä runsaasti kiitosta ripeästä toiminnastaan sen jälkeen, kun tartunta oli vahvistettu.

He ilmoittivat välittömästi, että McLaren vetäytyy Australian GP:stä. Tämä pakotti kisajärjestäjän, F1:n ja FIAn toimiin, ja vaikka päätöksessä kesti melko pitkään, Australian GP päätettiin lopulta perua kokonaan.

– Olimme tehneet jo etukäteen toimintasuunnitelman, joten tiesimme, miten toimisimme eri tilanteissa. Andreas ja minä olimme sopineet, että mikäli meidän pilttuussamme todettaisiin yksikin tartunta, vaihtoehtoja olisi vain yksi. Kuten sanoin aiemmin, kilpailijana päätös oli yksi elämäni vaikeimmista, mutta toimitusjohtajana se oli yksi helpoimmista. Työntekijämme ovat kaikkein tärkeimpiä, ja Andreas on tästä samaa mieltä kanssani, Brown sanoo tallin maanantaina julkaisemassa tiedotteessa.

– Kun uutinen tuli torstai-iltana, Andreas ja minä olimme illallisella yhden osakkaamme kanssa. Palasimme välittömästi hotellille ja liityimme kisatiimimme seuraan. Andreas otti tiimin komentoonsa, minä keskityin johtokuntaan ja osakkaisiin, jotka kaikki olivat täysin tukenamme, kun kerroimme päätöksestämme muille talleille, F1:lle ja FIAlle.

Brownin mukaan tartunnan saanut työntekijä on toipumaan päin, ja oireet ovat jo kokonaan poissa. Myös 14 muuta karanteeniin Australiaan jätettyä työntekijää ovat hyvillä mielin.

– On ollut mahtavaa nähdä, miten kaikki tallin jäsenet ovat pysyneet yhdessä näinä vaikeina aikoina sekä auttaneet ja tukeneet toisiaan. Haluan kiittää kaikkia, jotka keskittyivät omaan työhönsä hiljaisesti ja tehokkaasti sekä auttoivat tekemään vaikeasta tilanteesta helposti hallittavan, Seidl sanoo.

Saksalaispomo on ylpeä myös siitä, miten tallin kuljettajat Carlos Sainz ja Lando Norris ovat hoitaneet roolinsa 

– He ovat olleet tietysti huolissaan työkavereistaan. Meidän täytyy pitää kuljettajamme erillään muista. He ovat molemmat kunnossa ja pitävät jatkuvasti yhteyttä meihin muihin.

Kaikkein kiitollisin Seidl on yhdeksälle muulle tallille, jotka auttoivat Melbournessa vaikeaan tilanteeseen joutunutta McLarenia ihailtavalla tavalla.

– He tarjosivat perjantaina välittömästi apua varikkomme purkamiseen ja rahdin pakkaamiseen. Se oli meille tietysti vaikeaa, sillä meiltä puuttui 15 keskeistä työntekijää. Tämä on sitä F1- ja kilvanajon henkeä, josta me kaikki olemme ylpeitä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja