McLaren-pomo nimeää syyn tallin alamäelle: "En halua osoittaa syyttävällä sormella ketään yksilöä"

McLaren-tallin toimitusjohtaja Zak Brown katsoo johtajuuden puutteen olevan merkittävin syy tallin luisumiselle F1-sarjan häntäpäähän.

Perinteikäs McLaren käy läpi vaikeita aikoja autourheilun kuninkuusluokassa. Brittitallin kolme vuotta kestänyt yhteistyö moottoritoimittaja Hondan kanssa oli täysi pannukakku, eikä tallin vauhti tänä vuonna juuri kohentunut Renault'lla.

Brown katsoo McLarenin nykyisen alennustilan johtuvan pohjimmiltaan tallin johdon epäonnistumisesta.

– Viime kädessä meidät tähän tilanteeseen johtanut prosessi alkoi viisi vuotta sitten. Tämän vuoden ongelmat ovat hautuneet vuosien ajan, Brown kommentoi crash.netin mukaan.

– Minun yhteenvetoni on, että meiltä on puuttunut johdonmukainen johtajuus. En halua osoittaa syyttävällä sormella ketään yksilöä. Meiltä puuttui fokus kaikissa toiminnoissamme johtokunnasta lähtien. Tapahtui yritysostoja, yritysten sulauttamisia yhteen, tallipäälliköiden ja toimitusjohtajien liikettä sisään ja ulos. Ihmisillä ei ollut selkeitä tavoitteita tai vastuita.

– Pohjimmiltaan tämä sai aikaan huonon kilpa-auton tänä vuonna. Se oli tavallaan kuin rakenteemme, meidän organisaatiomme. Yksilöt ovat silti erittäin lahjakkaita. He eivät ole unohtaneet, miten voitetaan. Meillä ei vain ole siihen oikeita rakenteita. Ne aiomme laittaa nyt kuntoon, Brown vakuutti.

Lue myös:

    Uusimmat