F1-tallin johtamistyyli puhuttaa kulisseissa: “Pelon ja kauhun valtakausi”

Williams-tallin romahtaminen F1-sarjan hännänhuipuksi voi johtua tallin väärästä johtamistavasta, katsoo brittitallin entinen kuljettaja Ralf Schumacher.

Formulakauden avauskisa Australiassa paljasti karun totuuden entisen mestaritallin alennustilasta. Williamsilla kaudet 1999-2004 kisannut Schumacher osoittaa syyttävän sormensa tallin nykyjohtoa kohtaan.

– Williamsilla on hyvin erityinen johtamistyyli. Niin kauan kuin Patrick Head (tallin ex-tekninen johtaja) oli siellä, niin tilanne pysyi tasapainossa, Schumacher kertoi saksalaiselle motorsport-total.comille.

– Tyyli on kotoisin 1970- ja 80-luvuilta, hieman kuin pelon ja kauhun valtakausi. c, Schumacher lisäsi.

Williamsin johto on nyt tallin perustajan Frank Williamsin tyttären Clairen käsissä. Schumacher katsoo tilanteen tallin sisällä olevan sekasorron vallassa, josta teknisen johtaja Paddy Lowen ero ennen kauden avauskisaa kertoo karua kieltään.

– Nykyisellä rakenteellaan Williams ei pysty saamaan työntekijöistään irti parasta, koska tallissa ei ole yhtenäisyyttä. Sen sijaan että insinöörit tekisivät yhdessä töitä, niin he tekevät töitä toisiaan vastaan.

– Ikävä kyllä Claire on säilyttänyt isänsä tavat. Hänen tulisi ehdottomasti miettiä, onko tämä oikea työ hänelle. Kenties Williamsin johtoporras tulisi järjestellä uudelleen. Juuri potkut saanut mies (Lowe) oli erittäin menestyksekäs muissa talleissa, eikä edes hän saanut Williamsia takaisin raiteilleen. Jo tämä riittää siihen, että kysymyksiä voi esittää, Schumacher jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat