McLaren-pomo aistii merkittävän ongelman Ferrarin tallissa – "Ei vaikuta iloiselta perheeltä"

F1:ssä alkaa uusi aikakausi – näitä muutoksia on odotettavissa kaudelle 2021 6:27
F1-säännöt muuttuvat merkittävästi kaudeksi 2021.

Ilmapiiri Ferrarin sisällä on erittäin jännittynyt, kun uusi F1-kausi käynnistyy heinäkuun alussa, epäilee McLarenin toimitusjohtaja Zak Brown.

McLaren menettää espanjalaiskuljettaja Carlos Sainzin Ferrarille kauden 2020 jälkeen. Sainz hyppää 22-vuotiaan Charles Leclercin rinnalle, kun nelinkertaisen maailmanmestarin Sebastian Vettelin sopimus Maranellon punaisissa umpeutuu.

Leclercin ja Vettelin välit ovat kuitenkin olleet jo pidemmän aikaa tapetilla, mikä tekee saksalaiskuljettajan viimeisestä Ferrari-kaudesta entistä jännittävämmän. Viime vuoden Brasilian GP:ssä kuskit kolaroivat dramaattisesti toistensa kanssa, minkä jälkeen kumpikin joutui keskeyttämään kisansa.

Brownin mukaan kaksikon välejä koetellut kolari oli vain ensimakua siitä, mitä kuskeilta nähdään seuraavaksi.

– En usko, että ilmapiiri Ferrarin tallissa on tänä vuonna kovinkaan hyvä. Se ei vaikuta iloiselta perheeltä tällä hetkellä, Brown kertoo italialaislehti Corriere della Seralle.

– Brasiliassa näimme viime vuonna vain pintaraapaisun siitä, mitä me tulemme tänä vuonna näkemään.

Vettel on yhdistetty edellisten kuukausien aikana vahvasti Mercedekseen. Saksalaistalli näyttäisi kuitenkin pitävän kiinni niin Lewis Hamiltonista kuin Valtteri Bottaksestakin, minkä takia Vettelin uskotaan jäävän kauden päätteeksi eläkkeelle.

– Hänelle ei näytä aukeavan tilaisuutta Mercedekseltä tai Red Bullilta, joten paras vaihtoehto on Renault. Mutta haluaako Seb mennä talliin, joka todennäköisesti ei voita kisoja kaudella 2021?

– Ellei hän halua aloittaa uutta pitkää projektia, minusta hän aikoo valitettavasti päättää uransa, Brown päätti.

Lue myös:

    Uusimmat