Mainos

McCain: "En ole George Bush"

John McCain (Kuva: EPA/TANNEN MAURY)

Yhdysvaltain republikaanipuolueen presidenttiehdokas John McCain on ottanut käyttöön vanhan, ja viime kuukausien taktiikkaa pidetymmän, tyylinsä: suoran puheen.

Demokraattiehdokas Barack Obaman toitottaessa John McCainin olevan "McSame" (McSama) eli suoraa jatkoa George W. Bushin politiikalle, on McCain käyttänyt viimeisestä väittelystä lähtien selkeää lausetta: "En ole George Bush".

McCainin suuri haaste presidentinvaalikampanjassa on ollut erottautua epäsuositun istuvan presidentin politiikasta. Jäätyään alakynteen mielipidetiedusteluissa, McCainissä on näkynyt taas hänen alkuperäinen suorapuheinen luontonsa. Syytä onkin, lukeehan Arizonan senaattorin kampanjabussin kyljessä "straight talk express" (suoran puheen pikalinja).

Etenkin Bushin talouspolitiikka on saanut McCainiltä kyytiä niin vaalitilaisuuksissa kuin -mainoksissakin. McCainin mielstä Bushin hallinto on ollut kiinnostuneempi pelastamaan pankkeja kuin auttamaan pakkohuutokauppaan ajautuneita asuntovelallisia. McCain ja Bush kävivät ankaran kamppailun republikaanien presidenttiehdokkuudesta vuonna 2000 ja McCain hävisi kitkerästi.

Uusi taktiikka toimii

Mielipidetiedusteluiden valossa McCain tuntuu vihdoin edistyneen. ABC:n ja Washington Postin kyselyssä on viimeinkin enemmän niitä, joiden mielestä McCain ei jatka Bushin politiikkaa. Ero on tosin pieni: 49% ei usko McCainin seuraavan Bushin viitoittamaa tietä, 48% uskoo niin tapahtuvan.

Puoluekannaltaan sitoutumattomista äänestäjistä 54% uskoo McCainin tarjoavan uuden suunnan. Luku oli vielä viime viikolla ennen ehdokkaiden viimeistä väittelyä vain 44%.

Onko McCainin edistyminen mielipidemittauksissa kuitenkin liian vähän liian myöhään? - Vastaus saadaan kahden viikon kuluttua varsinaisena vaalipäivänä.

(MTV3-Washington Post)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.