Tässä on tämän joulun hitti Suomessa: Joko olet kuullut käpyhyasinteista?

Tämän joulun hitti Suomessa! Oletko kuullut käpyhyasinteista? 0:30

Siskojensa kanssa Raija rakensi kävyistä hyasintteja, jotka näyttävät hämmästyttävän aidoilta. Tämä joulukukka sopii myös allergiseen perheeseen!

Raija, 69, vietti siskojensa kanssa askarteluviikonloppua, kun idea syntyi. Hän oli kolmen siskonsa kanssa tehnyt jouluksi jo käpykransseja, mutta pieniä männynkäpyjä jäi yli runsaasti.

– Mietimme, mitä niistä tehtäisiin, mihin ne kävisivät, ja varmaankin kaikki pohdimme samaa asiaa. Siskoni ensimmäisenä sanoi ääneen, että tehdään hyasintteja, Raija muistaa.

Siskojensa kanssa hän rakensi kävyistä hyasintteja, jotka näyttävät hämmästyttävän aidoilta.

Sopii allergikoille

– Hyasintti on ykköskukkani, se on ollut aina. Niistä tulee yllättävän näköisiä. Äkkiseltään, kun katsoo, niin kyllä ne hyasintteja ovat, Raija sanoo.

– Tiedän, että on paljon allergisia ihmisiä, ja se olikin yksi idea: että ihmiset, jotka ovat allergisia, innostuisivat tekemään näitä.

Materiaalit mökkimännyistä

Raija tunnustautuu puutarhaihmiseksi. Kesä on kulunut mökillä, jonka pihapiiristä löytyvät myös materiaalit jouluaskarteluihin.

– Meillä on mökillä isoja mäntyjä ja tietenkin hirveästi käpyjä pihassa. Olen niitä polttanut ja tehnyt vaikka mitä. Käpy on hyvä materiaali askarrella, nyt on iskenyt ihan innostus siihen.

Joulua Raija viettää nykyisin miehensä kanssa kotosalla. Jouluaskartelua on Raijan perheessä puolestaan harrastettu aina.

– Silloin, kun minäkin olin pieni, ei oikeastaan ollutkaan minkäänlaisia valmiskoristeita. Silloin askartelimme kreppipaperista kelloja ja muita joulujuttuja.

Hyasinttien koostaminen on hyvin yksinkertaista – tässä Raijan ohje!

Tarvikkeet:

  • Sormen vahvuinen, pyöreä keppi
  • Pieniä männynkäpyjä
  • Kuumaliimaa
  • Maalia, esim. spray

Tee näin:

  • Liimaa kävyt kuumaliimalla keppiin ylhäältä päin aloittaen.
  • Odota, että liima kuivuu.
  • Maalaa kukat lopuksi.  

Raija jakoi käpyhyasinteista kuvan myös Facebookissa.

– Sain todella hyvää palautetta. Yllätyimme ihan! On jopa pyydetty ohjeita. Luulen, että tällä hetkellä monissa kodeissa tehdään käpyhyasintteja!

Tee myös tonttuovi:


Lue myös:

    Uusimmat