Max Verstappenin sensaatiovoitolla ei vaikutusta tähtikuljettajan tulevaisuuteen, tallipomo vähättelee sopimuspykälää - "Se ei muuta mitään"

Max Verstappenin sopimus Red Bullin kanssa on ollut yksi viime viikkojen suurimmista puheenaiheista F1:ssä. Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner vakuuttaa, että viime kisan voitto ei vaikuta hollantilaiskuskin tulevaisuuteen mitenkään.

Kesäkuussa paljastui, että Verstappenin sopimuksessa on pykälä, jossa on tiettyjä suoritusehtoja. Pykälän mukaan Verstappen olisi ollut vapaa siirtymään muualle, mikäli ei olisi voittanut yhtään osakilpailua Unkariin mennessä.

Hollantilaiskuljettaja otti kuitenkin sensaatiomaisen voiton Itävallan osakilpailussa, joten sopimuspykälä raukesi. Erikoinen pykälä on herättänyt laajalti keskustelua F1-varikoilla. Horner uskoo vastaavia pykäliä löytyvän myös muiden kuljettajien sopimuksista.

– Huippukuljettajien sopimuksissa on suorituskriteerit, jotka näkyvät myös varmaankin Ferrari- ja Mercedes-kuljettajien sopimuksissa. Itävalta-voitto ei muuta mitään, Horner toteaa Motorsportin mukaan.

Horner painottaa, että Verstappen on tällä hetkellä erittäin sitoutunut Red Bulliin, mikä on kirjallista sopimustakin tärkeämpää. Pelkkään sopimukseen luottaminen osoittaa epäkohtia kuljettajan ja tallin välisessä suhteessa.

– Jos pitäydyt kiinni kuljettajassa vain sopimuksen avulla, teillä ei ole oikeanlainen suhde. Max uskoo aidosti tähän projektiimme, tallimme taitoihin ja Hondan kehitykseen. Hän uskoo siihen, eikä mihinkään merkityksettömään paperipalaan. Hän nauttii olla tallissamme ja uskoo sen potentiaaliin.

Lue myös:

    Uusimmat