Max Verstappenilta fiksu liike Valtteri Bottasta ohitettaessa – Mika Salon esiin nostama kikka vei suomalaiselta aseet vastaiskun tekemiseen

Upeilla ohituksilla Itävallan F1-kisan voittoon nousseen Max Verstappenin manöövereistä paljastui mehukas yksityiskohta, jonka C Moren asiantuntija Mika Salo vanhana kehäkettuna havaitsi hollantilaisen ohittaessa Valtteri Bottasta.

Kakkosruudusta matkaan lähtenyt Verstappen jäi pahasti kärjestä jälkeen epäonnistuneen starttinsa takia, mutta Red Bull -kuski pystyi tekemään seitsemänneltä sijalta upean nousun kärkitaisteluun.

Matkalla hän ohitti muun muassa Ferrarin Sebastian Vettelin, Mercedeksen Valtteri Bottaksen ja lopulta myös kisaa johtaneen Ferrarin Charles Leclercin.

Mika Salo teki C Moren F1-selostamossa terävän huomion Verstappenin noususta Bottaksen edelle. 21-vuotias nuorukainen on tällä kaudella esittänyt kypsiä otteita, ja kärsivällisyyttä oli nähtävissä myös tässä ohituksessa.

Bottas ei saanut tilaisuutta yrittää vastata ohitukseen avattavalla takasiivellä, koska oli sen käytön sallivan viivan kohdalla Verstappenin edellä.

– Teki fiksusti Verstappen tuossa, ettei mennyt ohi ennen DRS-viivaa. Hän jättäytyi sen verran, puoli autoa taakse, ettei Valtteri saa DRS-etua, Salo huomautti.

Lue myös:

    Uusimmat