Max Verstappenille haetaan erikoista puolikasta lisäpistettä – tästä on kyse

Red Bullin Max Verstappen julistettiin sunnuntain Belgian GP:n voittajaksi vain kahden turva-auton perässä ajetun kierroksen jälkeen. Nyt Red Bull hakee Verstappenille erikoiselta kuulostavaa puolikasta lisäpistettä. Taustalla on monimutkainen selkkaus kisan nopeimman kierroksen kanssa.

Verstappen lähti sunnuntain kisaan paalupaikalta. Täten hän oli letkan ykkösenä molemmilla kerroilla, kun kisa yritettiin saada käyntiin.

Molemmat kokeilut tuottivat saman lopputuloksen. Näkyvyys oli olematonta, mikä esti kilvanajon.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n virallisissa tuloksissa Belgian kisassa ajettiin vain yksi kierros. Todellisuudessa kuljettajat ajoivat kaksi kisakierrosta turva-auton takana.

Näistä jälkimmäisellä Haasin Nikita Mazepin teki kisan nopeimman kierrosajan.

Mutta.

Nyt pohditaan sitä, että kelle nopein kierros todellisuudessa menee. Vai meneekö kellekään? FIA:n tuloslistan perusteella nopeimman kierrosajan ajoi Verstappen eikä Mazepin.

Red Bull aikookin selvittää, että saako Verstappen ylimääräisen puolikkaan pisteen.

Normaalisti kisan nopeimman kierroksen ajanut kuljettaja saa yhden lisäpisteen, mikäli hän sijoittuu kymmenen parhaan joukkoon. Mutta koska sunnuntain kisasta jaettiin vain puolikkaat pisteet, on myös nopeimman kierroksen palkintona puolikas piste.

– Meidän täytyy tarkistella asiaa. Otamme mielellämme puolikkaan pisteen vastaan, Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko sanoi asiasta Motorsport-Magazin.com:lle.

Sivuston mukaan lisäpistettä ei välttämättä kuitenkaan jaeta, sillä Belgian kisan nopein kierros ei täytä F1:n sääntöjä. FIA:n määrittelemä ainut ajettu kierros alkoi varikkosuoralta ja oli yhteismitaltaan vain 6,88 kilometriä. Span normaali kierros on 7,004 kilometrin mittainen.

Verstappen kuittasi sunnuntain kisan voitosta 12,5 pistettä. Williamsin George Russell oli toinen ja Mercedeksen Lewis Hamilton kolmas.