Max Verstappenilla henkivartijat Meksikon GP:ssä

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko kertoi Racingnews365-sivustolle, että tallin tähtikuski Max Verstappenin turvallisuutta tänä viikonloppuna Meksikon GP:ssä turvaavat henkivartijat.

Verstappenin tallitoverina ajaa meksikolainen Sergio Perez, jonka kannattajat eivät ole katsoneet hyvällä, kuinka tiimi on häntä kohdellut. Perezin kausi ei MM-sarjan kakkostilasta huolimatta ole sujunut mallikkaasti. Alkukaudesta voittoja tuli, mutta nyt kuudessa edellisessä kisassa meksikolainen ollut vain kertaalleen palkintokorokkeella.

Viime viikonloppuna ajetussa Yhdysvaltojen GP:ssä kisan voittanut Verstappen sai osakseen kovaäänistä buuausta, mikä koveni entisestään palkintojenjaon aikana. Samanlaista tilannetta odotetaan myös tänä viikonloppuna, kun ajetaan Perezin kotimaassa Meksikossa. 

Vaikka henkivartijoiden käyttö saattaa kuulostaa liioitellulta, on Meksikon GP:ssä ollut viime vuosien aikana ongelmia fanien käytöksen takia. Helmut Markon mukaan Verstappen ei itse ole sillä kannalla, että tarvitsisi henkivartijoita.

– Hän ei halua sitä ja on rentona. Meillä on kuitenkin oma vastuumme hänen kohdallaan, joten haluamme tehdä kaiken varman päälle, Marko sanoi.

Verstappenin tyttöystävä Kelly Piquet oli aiemmin saanut vihaviestejä ja jopa tappouhkauksia, kun hän oli ottanut kantaan Gazan tilanteeseen. 

– En voi olla ajattelematta kaikkea kipua, kärsimystä, surua, traumaa, järkytystä ja epätoivoa, mitä palestiinalaiset Gazassa joutuvat kokemaan. Ajatella kaikkia niitä menetettyjä nuoria syyttömiä sieluja, kokonaisia poispyyhittyjä perheitä, lapsia ilman vanhempiaan ja vanhempia, jotka ovat joutuneet halaamaan kuolleita lapsiaan, Piquet kirjoitti.

– Ajattelen myös Hamasin käsissä olevia panttivankeja, ja olen kiitollinen, että neljä heistä on turvallisesti vapautettu. Mutta ne kuvat ja videot, joita näen joka päivä Gazasta menevät yli ymmärryksen, Piquet jatkoi.

Piquet jakoi myös viestin, jossa kutsui Israelia rasistiseksi siirtokunta-siirtomaavaltioksi ja vaati Palestiinan vapauttamista. Vihaviestien ja tappouhkauksien saamisen jälkeen Piquet jatkoi avautumistaan ja totesi, että viestien sijaan kannattaisi lopettaa hänen seuraamisensa sosiaalisessa mediassa.

– Tämä ei ole konflikti. Tämä on kansanmurha. Seuraajieni määrä tai yhteistyösopimukseni eivät ole niin tärkeitä kuin elämä, jonka saatan pelastaa tällä puheenvuorolla. Se on vain ihmisyyttä elää vapaudessa ja rauhassa. Se on vain ihmisyyttä pyytää tulitaukoa. Se on vain ihmisyyttä pyytää lapsien suojelemista. Olen rauhan puolella. Olen rakkauden puolella. Olen vapauden puolella, Piquet päätti.

Meksikon GP:n aika-ajot ovat luvassa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa. Kilpailu ajetaan sunnuntai-iltana kello 22.

 

Lue myös:

    Uusimmat