Max Verstappen buuausten kohteena – kilpakumppani vetosi kannattajiin: "Media haluaa luoda asetelman"

Red Bullin meksikolaiskuljettaja Sergio Perez on vedonnut maan F1-faneihin, jotta nämä osoittaisivat kunnioitusta Perezin kilpakumppaneita sekä tallitoveria Max Verstappenia kohtaan tänä viikonloppuna ajettavan Meksikon GP-viikonlopun yhteydessä.

Maailmanmestaruuden jo varmistanut Verstappen löi meksikolaisen kokonaiskilpailussa jo kolmatta kautta peräkkäin. Perezin viesti paikallisen #racepect-kampanjan mukaisesti on ollut: radalla tapahtuva jää radalle.  

– Mielestäni on tärkeää, että lähetämme tämän viestin. Media haluaa luoda asetelman, jossa kilpailijat ovat vastakkainasettelussa myös radan ulkopuolella, Perez sanoi toimittajille torstaina.

– Lajimme on upea ja toimimme suurena esimerkkinä nuoremmalle sukupolvelle. Meidän tulisi keskittyä vain urheilulliseen puoleen.

– Mitä tahansa radalla tapahtuukin, sen tulisi aina pysyä siellä. Se on paras viesti, jonka voimme lähettää muulle maailmalle.

Verstappen on voittanut toistaiseksi kauden 18 kilpailusta 15, maailmanmestaruus varmistui viime kuussa Japanissa. Perezillä sen sijaan ei ole kulkenut. Vaikka tällä on ensi kautta koskeva sopimus Red Bullin kanssa, spekulaatiot MM-sarjan kakkossijan mahdollisen menettämisen seurauksista eivät ole laantuneet.

Verstappenille buuatiin tämän voitettua viime viikonloppuna Teksasissa. Katsojista suuri osa tuki Pereziä tai Verstappenin kanssa maailmanmestaruudesta kalkkiviivoille asti vuonna 2021 kamppaillutta Mercedeksen Lewis Hamiltonia.

– Perez ja minä olemme tulleet juttuun hyvin, en näe vastakkainasettelua välillämme. Kuljettajana haluan tietysti olla ensimmäinen ja nopeampi, mutta kunnioitamme toisiamme ja suorituksiamme suuresti, Verstappen sanoi toimittajille.

– Kuljettajasi kannustaminen on ok, mutta on kunnioitettava myös kilpailua, Verstappen muistutti.

Verstappen on voittanut neljä viidestä viimeisestä Meksikon osakilpailusta samalla, kun maa odottaa yhä oman kuskinsa ensimmäistä voittoa. Perez on yltänyt Meksikossa parhaimmillaan kolmanneksi.

Red Bullin itävaltalainen neuvonantaja Helmut Marko ärsytti meksikolaisia aiemmin tänä vuonna nähdessään Perezin epätasaisen vireen takana tämän etnisen taustan ja pitäen tätä eteläamerikkalaisena.

Meksikon GP:n järjestäjät tuomitsivat Markon kommentit ja peräänkuuluttivat "kunnioittavampaa ja yhtenäisempää Formula 1 -yhteisöä, joka rohkaisee terveelliseen kilpailuun radalla ja sen ulkopuolella".

Lue myös:

    Uusimmat