Max Verstappeniin liitetään jatkuvasti villi F1-huhu – isä-Jos: ”Fanit rakastaisivat sitä, mutta se ei ole hyvä idea”

F1-sarjassa hollantilaiskuljettaja Max Verstappen kuuluu tällä hetkellä aivan eturivin kuskien joukkoon. 22-vuotiaan Verstappenin markkina-arvo on katossa, minkä myötä häntä on viety muualle Red Bullilta.

Verstappen päätti kuitenkin toisin. Joulukuussa hän ja Red Bull tekivät uuden, vuoden 2023 loppuun saakka kestävän sopimuksen.

Ennen tätä hollantilaiskuljettaja oli kovien Mercedes-huhujen keskiössä. Pyörittelyt kumpusivat muun muassa siitä, että Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff on Verstappenin isän, ex-F1-kuski Jos Verstappenin hyvä ystävä. Mercedes-pomo Wolff on myös kertonut pitävänsä Verstappenin ajotyylistä ja tämän nopeudesta.

Nyt isä-Jos otti suorasanaisesti kantaa Mercedes-pyörittelyihin.

Jos Verstappenin mukaan Maxin siirto saksalaistalliin ei välttämättä toimisi muun muassa siksi, että Mercedeksellä on jo nyt hallussaan Lewis Hamilton, joka on tullut tunnetuksi voimakasluonteisena supertähtenä.

– Sen lisäksi tuo olisi taloudellisesti vaikea yhtälö, Jos Verstappen totesi GP Racingin haastattelussa.

F1:n ympärillä monet ovat toivoneet sitä, että Verstappen ja Hamilton voitaisiin nähdä samassa autossa. Isä-Jos tiedostaa vellovan ”halukkuuden”.

– Fanit rakastaisivat sitä, mutta se ei olisi varmaan… hyvä idea, Verstappen sanoi Mercedes-siirtoon liittyen ja viittasi historiaan.

Menneisyydessä isojen tähtikuskien muodostamat tandemit eivät ole toimineet aina aivan toivotulla tavalla.

Jos Verstappen vahvistaa, että viime vuonna hänen pojallaan Maxilla oli sopimuksessaan ”ulospääsypykäliä”. Mikäli nämä eivät olisi täyttyneet, olisi Verstappen voinut siirtyä ilmaiseksi muualle.

– Mutta sanon myös sen, että Max halusi aina jatkaa Red Bullilla.

– Hän tuntee olonsa hyväksi tallissa. Se on kuitenkin se tärkein juttu, Jos Verstappen totesi.

Lue myös:

    Uusimmat