Max Verstappen tuohtui yhteistyökumppaniin ja suitsuttaa nyt tahoa, joka nosti Red Bullin uudelle tasolle: "Emme ole koskaan tyytyväisiä"

Red Bullin F1-talli aloitti yhteistyön Hondan kanssa vuonna 2019 sen jälkeen, kun talli oli erkaantunut Renault'n kumppanuudesta. Nyt Red Bull -kuljettaja Max Verstappen antaa tunnustusta uudelle yhteistyölle.

Renault'n ja Red Bullin symbioosi tuli päätökseen Verstappenin luottamuksen kariutuessa kumppanin alitehoisiin ja epäluotettaviin tuotteisiin.

Honda aloitti kauden 2019 vajaavoimaisena, mutta saavutti Red Bullin ja Verstappenin kautta kolme osakilpailuvoittoa ja kaksi paalupaikkaa. Luottamus toimijoiden välillä kasvoi.

Verstappen kertoi Motorsportille vakuuttuneensa Hondan vaikutuksesta viime kaudella, ei pelkästään sen tuotteiden, vaan myös työskentelytapojen vuoksi.

– Mielestäni meillä sujui erittäin hyvin. Alku on aina arvailua, mitä he (Honda) vuoden aikana tuovat, mutta mielestäni he ovat ottaneet muutamia todella isoja kehitysaskeleita, Verstappen sanoi Motorsportille.

– Tärkeintä aiempaan verrattuna oli luotettavuus.

– Emme ole tänä vuonna pysähtyneet kertaakaan Hondasta johtuvien syiden vuoksi. Jos haluat taistella maailmanmestaruudesta, tällaista tarvitset. Olen siis erittäin, erittäin vaikuttunut heidän tavastaan työskennellä. Nautin vain todella paljon heidän kanssaan työskentelystä. He ovat todellisia ammattilaisia, Verstappen hehkuttaa Hondaa.

Honda käytti kauden aikana neljää moottoria, joka on yhden enemmän kuin Ferrarilla ja Mercedeksellä, joiden suorituskykyä Red Bull yritti saavuttaa. Se maksoi sanktioita, mutta Verstappenin mukaan oli sen arvoista.

– Erityisesti neljäs moottoriyksikkö. Tiesimme sen olevan iso askel eteenpäin. Kysyin vain jatkuvasti, joko saamme sen. Menimme sen myötä eteenpäin, Verstappen kertoo.

Vaikka MM-sarjan lopputaulukossa molemmat Ferrarit jäivät selän taakse, Verstappen janoaa lisää.

– Haluat olla aina parempi. Emme ole koskaan tyytyväisiä.


Lue myös:

    Uusimmat