Max Verstappen selittää rajua Renault-kritiikkiään: "Minut on kasvatettu näin"

Renault'n moottoreita kuluneella F1-kaudella avoimesti kritisoinut Red Bull -kuljettaja Max Verstappen kertoo, ettei hänen tarkoituksensa ollut pitää tallin moottoritoimittajaa pilkkanaan.

Videolla Max Verstappen haukkuu moottorinsa voimasanoja käyttäen Unkarin GP:ssä.

Red Bull vaihtaa ensi kaudella Hondan moottoreihin. Renault'n suorituskykyyn tyytymätön itävaltalaistallin johto kritisoi ranskalaisvalmistajaa kauden mittaan avoimesti, eikä Verstappen myöskään salaillut mielihyväänsä tallin moottoritoimittajan vaihtumisesta.

Hollantilaiskuski kuitenkin vakuuttaa, ettei hänen tarkoituksensa ollut missään tapauksessa tehdä Renault'sta pilaa.

– Tarkoitukseni ei ollut koskaan halveerata heitä, mutta haluan tehdä tilanteesta paremman. Nyt meillä on sopimus Hondan kanssa, mutta jos olisimme jatkaneet Renault'n kanssa ensi vuonna, niin olisin halunnut meidän kehittyvän. Haluan vain tuoda asiani esille selkeästi, Verstappen kertoi hollantilaisen Ziggo Sportin haastattelussa.

– Voisin myös kehottaa heitä ottamaan rauhallisesti, mutta en ole sellainen. Asiat voi tehdä paremmin ja haluan aina täyttä sitoutumista. Minut on kasvatettu siten, että kritiikille täytyy olla avoin.

– Jos tätä asiaa ei voi sulattaa, niin olen siitä pahoillani, mutta en ole täällä olympia-aatteen vuoksi. Haluan voittaa ja kaikkien on sitouduttava, Verstappen alleviivasi.

Verstappen toivoo Red Bullin ja Hondan kumppanuudesta pitkäikäistä

– Toivottavasti teemme yhteistyötä pitkällä aikavälillä. En usko kaiken sujuvan heti kitkattomasti, mutta sellaista ei voisi edes odottaa. Keskityn aina työhöni, mutta samalla minun täytyy uskoa tähän projektiin ja olla kärsivällinen, Verstappen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat