Max Verstappen sai öljyisen suihkun: "Se oli karmeaa"

Max Verstappenille tuli Abu Dhabin kisassa odottamattomia vaikeuksia. Pierre Gaslyn Toro Rosso -auton Honda-moottori hajosi ja heitti öljyt Verstappenin päälle. Näkyvyys katosi.

Verstappenin visiiri täyttyi öljystä.

– Oli vähän öljyä. En nähnyt, mitä siellä tapahtui, Verstappen paljasti kisan jälkeen.

Näkyvyys oli olematon. Onnekseen Verstappen ei kolaroinut.

– Visiirissäni oli niin paljon öljyä, että ajoin kuin sumussa. Se oli karmeaa. Yritin pyyhkiä öljyä pois, mutta tilanne vain paheni. Kysyin tiimiltä, että missä Daniel on? En pystynyt näkemään häntä peileistäni, hän kertoi.

Ensi kaudella Honda vauhdittaa siis Red Bull-tallia ja Verstappenia ja toivotti Verstappenin tavallaan ”tervetulleeksi”. Gaslyn moottoririkko ei Verstappenia kuitenkaan huoleta.

– Tämä vuosi oli jo heiltä hyvä. He ovat jo saaneet moottorista paljon irti. Joskus pidän parempana voittaa kisan ja kokea sen jälkeen moottoririkon, kuin että olisin koko ajan hidas, Verstappen totesi Hondasta.

Verstappen ei kuitenkaan ennakoi, onko hänellä ensi vuonna mahdollisuuksia kärkitaistoon.

– Näyttää lupaavalta, mutta haluaisin olla realistinen ja odottaa. Ensinnäkin täytyy rakentaa hieno auto ja moottorinkin pitäisi olla luotettava sekä tehokas. Odotan onnistuvamme, mutta ensin ajetaan talvitestit.  

Gasly siirtyy ensi kaudeksi Toro Rossolta Red Bullille Verstappenin tallikaveriksi. Hän korvaa Renaultille siirtyvän Daniel Ricciardon.


Lue myös:

    Uusimmat