Max Verstappen sai rujoa kohtelua F1-faneilta – Red Bull -tallikaveri esitti nyt omilleen kainon toiveen

Tulosruutu: Max Verstappen taas ykkönen – hylkäyksistä draamaa Yhdysvaltojen F1-kisaan

F1-kausi jatkuu tänä viikonloppuna Red Bull -kuski Sergio Perezin kotimaassa Meksikossa.

Tulevaan viikonloppuun kohdistuu ylimääräistä jännitettä, sillä Perez on ollut jo tovin ajan voimakkaiden potkuhuhujen kohteena. Soppaa on keittänyt erityisesti Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko, joka sortui muun muassa rasismiin aiemmin kesällä.

– Tiedämme hänen ongelmistaan aika-ajoissa. Pitäkäämme mielessä, että hän on eteläamerikkalainen ja siksi hänen keskittymisensä ei ole samalla tasolla kuin Maxilla (Verstappenilla) tai Sebastianilla (Vettelillä), Marko sanoi espanjalaisen Marcan mukaan.

Marko pyysi myöhemmin anteeksi puheitaan.

Myöhemmin Marko totesi kuitenkin, että Perezin Red Bull -paikka on uhattuna, mikäli hän ei pysty pitämään kuljettajien MM-sarjan kakkostilaa hallussaan. Hyvin kautensa aloittaneen Perezin tuloskäyrä kääntyi kesällä pahasti alamäkeen.

Heikkojen otteiden myötä keskustelu Perezin ympärillä voimistui. Erinäköisillä palstoilla on väläytelty muun muassa sitä, että nykyään AlphaTaurilla ajava Daniel Ricciardo korvaisi Perezin jopa jo ensi kaudella.

Meksikossa yleinen Pereziin liittyvä narratiivi on mennyt ihon alle. Yksi rujoista esimerkeistä nähtiin viime sunnuntaina, kun Perezin tallikaveri Max Verstappen voitti Yhdysvaltojen GP:n. Useat Perezin kannattajat buuasivat Verstappenille, kun tämä asteli kisan jälkeen palkintokorokkeelle. Samaiset kannattajat yltyivät nopeasti voimakkaisiin ”Checo” -huutoihin, joilla he osoittivat tukeaan Perezin suuntaan.

Tästä seurasi epäilyksiä: jos meno oli tällaista jo Yhdysvalloissa, mitä tapahtuu, kun F1-karavaani siirtyy Perezin kotimaahan Meksikoon?

Perez päättikin reagoida asiaan suoralla pyynnöllä.

– Tuki Austinissa oli jotain aivan uskomatonta, enkä osaa edes kuvitella, että mitä se on Meksikossa. Uskon, että tiedossa on todella erityinen viikonloppu.

– Olen hyvin optimistinen sen suhteen, että mihin suuntaan olemme menossa ja toivottavasti pystymme lyömään hyviä suorituksia pöytään. Haluan, että meksikolaiset kannustavat koko Red Bullin tiimiä – ei vain minua, Perez totesi RacingNews365:n mukaan.

MM-sarjassa toisena olevalla Perezillä on tällä hetkellä 39 pisteen kaula Mercedeksen brittikuskiin Lewis Hamiltoniin nähden, kun jäljellä on vielä neljä osakilpailua.

Lue myös:

    Uusimmat