Max Forsman hyppäsi aikoinaan Pekka Strangin tilalle Onnela-sarjaan – tällaista palautetta hän on Markuksen roolista saanut

Onnelan 5. kauden traileri 0:30
Katso videolta Onnelan 5. kauden traileri!

Max Forsman esittää jo kolmatta kautta Onnela-sarjan Markus Aaltoa.

MTV:n Onnela-alkuperäissarjan viides kausi alkaa MTV Katsomossa 23. marraskuuta. Onnelan viidennellä kaudella erilaiset menestymisen paineet rokottavat Poutaniemen asukkaiden parisuhteita.

Uusi kausi on näyttelijä Max Forsmanin kolmas kausi Onnelan Markus Aaltona. Kahdella ensimmäisellä kaudella Markusta esitti näyttelijä Pekka Strang

Forsman kertoo ohjaaja Jaakko Saariluoman antaneen hänelle aikoinaan hyvin vapaat kädet Markuksen hahmon suhteen siitäkin huolimatta, että hahmoa oli aiemmin esittänyt toinen näyttelijä. Tämä oli Forsmanin mukaan myös syy sille, että hän otti roolin vastaan.

– Jaska antoi minulle vapaat kädet tehdä hahmosta minun näköiseni. Voihan se olla, että koska minä ja Pekka Strang olemme jo fyysisesti niin eri näköisiä, että jopa tietoisesti etsittiin toisen näköistä ja oloista näyttelijää, hän pohtii.

Forsman kuvaa Onnelan olevan siinä mielessä hauska tuotanto, että hän on saanut sen tiimoilta pelkästään positiivista palautetta.

– Ihmiset suhtautuvat hyvin positiivisesti. Jos jollekin on ollut hirveä pettymys, että Markuksen näyttelijä vaihtui, niin kukaan ei ole ainakaan uskaltanut sanoa sitä minulle, hän kertoo.

Forsmanin mukaan Markuksella on viidennellä Onnela-kaudella ongelmia kerrakseen. Hahmon ja tämän puolison Meten avioliitto joutuu uudella kaudella suurennuslasin alle, ja pari kohtaa ongelmia, joita molemmat koittavat omin tavoin ratkoa.

Vaikkei aviokriisi ole tosielämässä ihanteellinen tilanne, tuntui sellaisen tulkitseminen näyttelemisen keinoin Forsmanista todella herkulliselta. 

Forsman kuvaa Markuksen roolin olevan ikään kuin hänen turvakaukalonsa, jossa hän saa olla kaikkea sitä, mitä ei oikeasti ole.

– Minun ja Markuksen samaistumispisteet ovat varmaan siinä, että olemme molemmat keski-ikäisiä, valkoisia ja aika hemmoteltuja miehiä, mutta muuten samaistumista ei ole.

– Markuksena saa olla aika neliskanttinen, hän ei hirveästi mieti ongelmiaan, vaan ratkoo ne heti oman päänsä mukaan. Hän on varakas eikä hänen tarvitse miettiä toimeentuloa. Tämä eroaa omasta elämästäni niin paljon, että sitä on todella herkkua tehdä, hän sanoo.

Onnelan uusi 5. tuotantokausi on katsottavissa 23. marraskuuta alkaen MTV Katsomo+ -tilauksella. Sarjaa julkaistaan kahden jakson viikkotahdilla. Jaksoja on yhteensä 10. 

Lue myös:

    Uusimmat