Mainos

Matti Rönkä palkittiin Saksassa

Matti Röngän esikoisromaani Tappajan näköinen mies (Gummerus) on sijoittunut kolmanneksi Deutscher Krimi Preis 2008 –kilpailun kansainvälisessä sarjassa. Se on vanhin ja arvostetuin vuosittain rikosromaaneille jaettava kirjallisuuspalkinto. Matti Rönkä on ensimmäinen suomalainen kirjailija, joka on palkinnon saanut.

Palkintoraadin perusteluissa sanotaan muun muassa Röngän tarinalla olevan klassisen salapoliisiromaanin puitteet. Kirjailija kuljettaa tarinaa eteenpäin suvereenisti ja dramaturgisen tyylikkäästi. Röngän kieli on selkeää, virkistävän suoraviivaista ja kaikenlaiset maneerit ovat hänelle vieraita. Hänen ei tarvitse osoittaa kenellekään osaavansa kirjoittaa.

Deutscher Krimi Preis –palkinto jakautuu kansalliseen ja kansainväliseen sarjaan, joissa molemmissa jaetaan kolme palkintoa. Palkinnon myöntää Bochumer Krimi Archiv. Palkintoraatiin kuuluu kirjallisuustieteilijöitä, -kriitikoita ja kirjakauppiaita. Palkittujen teosten tulee olla kirjallisesti taidokkaita ja sisällöllisesti omintakeisia.

Tappajan näköinen mies ilmestyi Saksassa viime keväänä nimellä Der Grenzgänger. Se nousi välittömästi kriitikoiden suosituslistalle ja pysyi kärkisijoilla neljän kuukauden ajan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.