Kommentti: "Onko Iivo Niskanen kusipää?" – tähtihiihtäjän raivonpuuska nosti kysymyksiä

Iivo Niskanen paiskoi suksiaan MM-pettymyksen jälkeen – huollosta voimasanoilla ryyditetty purkaus 0:55
Iivo Niskanen paiskoi suksiaan MM-pettymyksen jälkeen – huoltomiehestä voimasanoilla ryyditetty purkaus.

Otsikon kysymykseen olen saanut vastata alituiseen Oberstdorfista palattuani, kirjoittaa MTV Urheilun toimittaja Timo Innanen. 

Oikea vastaus yksinkertaiseen ja suoraan kysymykseen on: ei ole.

Niskanen sen sijaan on äärimmäisen voitontahtoinen ja menestynyt huippu-urheilija, joka oli ladannut kaiken sen eteen, että hän niiaisi päämatkansa perinteisen 50 kilometrin jälkeen palkintokorokkeelta jalometallia – mieluiten kultaista. 

Hiihdon kuninkuusmatkalla Niskanen koki kuitenkin lopulta pettymyksen, josta sai osansa hänen luottomiehensä ja suksihuoltajansa Heikki Alakärppä tällä uniikilla MTV Urheilun videolla, jonka kuvaaja Juha Sillberg onnistui taltioimaan.

Haastattelussani tovi turhautumisen jälkeen Niskasen pahin kiukku oli jo hieman laantunut – eikä hän halunnut joukkuepelaajana julkisesti syyttää tukipilariaan. Suomalaisen hiihdon ykköstähti oli mikin edessä äärimmäisen pettynyt ja vaitonainen. Siihen hänellä oli täysi oikeus.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Iivo Niskanen aloitti vauhdikkaasti, mutta hyytyi raskaassa kelissä:"Oma hiihto meni huonoksi" 1:07

Pettymykseen ja turhautumiseen oli oikeutensa myös mäkihyppääjä Niko Kytösaholla Obertsdorfin suurmäen kilpailun jälkeen. 21-vuotias paimiolaislähtöinen oli ilahduttavan aito ja kuvaili tismalleen, mitä mielessään liikkui.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Niko Kytösaholta ei herunut armoa itselleen kisasuorituksen jälkeen – yksi sana riitti kuvailemaan jälkimakua 1:37

Suhtaudun sekä Niskasen että Kytösahon räväköihin ja napakkoihin ulostuloihin erittäin positiivisin mielin. Kyllä urheilussakin persoonia edelleen riittää. Aidot tunteet pitää voida näyttää aina – niin voittojen kuin tappioidenkin hetkillä. 

Jutun otsikkoa muokattu kello 17.38. 

Lue myös:

    Uusimmat