Matti Heikkinen antoi MM-avauksessa vahvan näytteen nousukunnosta – "Olen aika raakasti alisuoriutunut koko kauden"

Matti Heikkiselle maistui 12. sija Seefeldin MM-kisojen yhdistelmähiihdossa. Tähän kauteen vertailtuna suoritus oli ehdoton onnistuminen.

Suurimman huomion kilpailussa vei Iivo Niskasen kaatumisen vesittämä mitalikamppailu. Heikkinen tuli koko 30 kilometrin matkan tasaisen varmasti ja meno oli kauden parasta.

- Perinteisellä jouduin tosi tiukoille, hiihdin kyllä niin kovaa kun vain pystyin toisen kierroksen lopussa. Hiihdin siinä pääryhmän kiinni, ja hiihdin kyllä niin paljon kuin lähti. Meni aika paljon punaiselle niin sanotusti, Heikkinen sanoi kisan jälkeen.

Vapaalla hän kuittasi ohi muun muassa Norjan Johannes Hösflot Kläbosta ja Sveitsin Dario Colognasta. Vapaa on ollut tällä hetkellä Heikkiselle ehdottomasti parempi hiihtotapa.

- Perinteisen osalta on muuttunut aika paljon, kun on pari tuollaista hevosta kuin Iivo ja (Aleksandr) Bolshunov, pitää vain muistaa omat rajat, tämä on pitkä kisa. Jos kärki menee liian kovaa, voi hiihtää hetken sinne punaiselle, mutta se on raakaa fysiologiaa, Heikkinen muistutti.

Vaikean alkukauden jälkeen kokeneen hiihtäjän oli helppo olla tyytyväinen.

- Kurssin kääntäminen ei ole missään nimessä helppoa. Pitää muistaa, että olen aika raakasti alisuoriutunut koko kauden, se on raaka fakta.

- Pitää muistaa, että niin moni katkesi tänään, että se vauhti oli kuitenkin kova. Jos oma taso ei olisi noussut, niin tänään olisi tullut tosi rumaa jälkeä, hän sanoi.

Valmistavalla leirillä tehdyt ratkaisut osoittautuivat kilpailussa onnistuneiksi.

Monoselta myös vahva päivä

Naisissa myös Laura Mononen hiihti sijalle 12. Hän oli ennen kisaa epävarma, koska kisatauko oli pitkä, eikä torstain sprintti ollut hyvä suoritus.

- Tämä viikko on ollut vähän sellainen, että jalka on tuntunut raskaalta, mutta tänään tuntui kyllä hyvältä, siihen olen tyytyväinen, Mononen mietti.

Kokonaismielipidettä oli silti hankala jäsennellä.

- En minä nyt tiedä sillä lailla lämmittääkö tämä sija, sanoisin että tämä on vähimmäissijoituksia, mitä voi odottaa. Tähän voi olla jonkinasteisesti, en nyt tiedä tyytyväinen, mutta se antaa uskoa, että on mahdollista hiihtää tässä vielä kovempaa, kun kaikki menee putkeen, Mononen summasi.

Lue myös:

    Uusimmat