Lahden yhdistelmäkilpailu jätti Iivo Niskaselle avoimia kysymyksiä MM-kisoihin – Isometsä: "Jonkin verran täytyy miettiä"

1:41
"Ei pää kainalossa tarvitse olla" – lopussa hyytynyt Iivo Niskanen ruoti omaa tilannettaan Lahdessa.

Kärjessä perinteisen osuudelta suksien vaihtoon tullut Iivo Niskanen taipui yhdistelmäkilpailun kahdeksanneksi Lahdessa lauantaina. MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä pitää Niskasen suoritusta hyvänä.

Niskanen jäi lopulta 33 sekuntia kisan voittaneesta Emil Iversenistä. Norja eteni kilpailussa lopulta neloisvoittoon, eikä Niskanen pystynyt vastaamaan norjalaisten ja Venäjän Aleksandr Bolshunovin iskuun.

– Moni pitää kahdeksatta sijaa huonona, mutta se oli tuohon maastoon, keliin ja lähtökohtiin nähden ihan hyvä veto, Isometsä sanoo.

Niskanen hiihti kilpaa ensimmäistä kertaa sitten Rukan maailmancupin marraskuun lopussa. Niskasen vahvuus perinteisellä hiihtotavalla ei päässyt esiin Salpausselän 2,5 kilometrin ladulla. 

– Oli aika hyvä peesikeli ja latukaan ei ollut raskaimmasta päästä. Ladulla on yksi päänousu, mutta laskut ovat kokoavia. Iivo varmaan totesi jo alkumatkasta, ettei kannata alkaa yksin repiä. 30 kilometriä on pitkä matka. Jos tankit olisivat tyhjentyneet heti alussa, ei olisi tullut tuotakaan sijaa.

Isometsä muistuttaa, että Niskaselle itselleen oli varmasti tärkeintä nähdä, että perinteisen hiihto on hyvässä kunnossa. Pitkä kilpailutauko ei juuri näkynyt suomalaistähden tekemisessä.

– Ihan perusvarmaa Iivoa se oli. Teknisesti kaikki on kohdallaan, kuntotekijät ovat hyvällä mallilla. Pitkän kisatauon jälkeen hän on varmaan ihan tyytyväinen suoritukseensa.

Isometsä uskoo, että Lahden kilpailu näytti Niskaselle, että tämä on aikataulussa kohti Oberstdorfin MM-hiihtoja. 

– Ei ole syytä minkäänlaiseen panikointiin. Se on varmaan se tärkein signaali kisasta. Nyt täytyy pysyä terveenä, tehdä muutama hyvä kisa ja hyviä harjoituksia, se riittää.

Vaikka sijoitus lauantaina oli hyvä, jätti lauantai Isometsän mielestä jonkin verran kysymyksiä MM-kilpailuja ajatellen. Yhdistelmäkilpailu on MM-kilpailuissa ohjelmassa normaalimatkoista ensimmäisenä.

– Jonkinverran täytyy miettiä, onko tämä yhdistelmäkisa sitten sellainen, joka kannattaa MM-kisoissa hiihtää? Se on aika kova rypistys siihen, Isometsä sanoo.

– Toisaalta, jos ajatellaan, että siellä on henkilökohtaisena matkana vapaan 15 kilometriä. Se ei varmasti ole matka jonka Iivo hiihtää. Sitä taustaa vasten Iivo tulee yhdistelmäkilpailun hiihtämään. 

Oberstdorfin ladut voisivat Isometsän mukaan palvella Niskasta Lahtea paremmin yhdistelmäkilpailussa.

– Oberissa on pikkuisen rankemmat maastot. Siellä pystyy yrittämään enemmän ratkaisuja perinteisellä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja