Matkustajalaiva upposi Persianlahdella

Bahrainin rannikon edustalla tapahtuneen onnettomuuden syyksi on ilmoitettu ylikuorma. Matkustajalaivassa oli yli 130 turistia Aasiasta ja Euroopasta, muun muassa Britanniasta.

Uhrien määrä Punaisen meren laivaturmassa noussee yli 80:nen. Viime yönä Bahrainin rannikolla kaatuneen laivan uhreista on tunnistettu lähes 60, yli kymmenen hukunutta on tunnistamatta ja yli kymmenen on vielä kadoksissa. Uhrien joukossa ei tiettävästi ollut suomalaisia.

Myöhään eilen tapahtuneen turman jäljiltä on saatu toistaiseksi pelastettua 67 ihmistä. Heistä 30 on sairaalahoidossa. Menehtyneistä 17 on intialaisia ja 13 brittiläisiä.

Laivan omistavan yhtiön edustaja kertoi tv-haastattelussa, että onnettomuuden syynä oli ylikuorma. Alus oli tarkoitettu enintään sadan matkustajan kuljettamiseen, mutta lautalla oli turmahetkellä yli 130 turistia. Suurin osa heistä oli Aasiasta ja Euroopasta, muun muassa Britanniasta.

Alus oli kuljettamassa turisteja lyhyellä Persianlahden-kierroksella, kun se kaatui kyljelleen lähellä siltaa, joka yhdistää Bahrainin pääkaupungin Manaman ja läheisen Al-Muharraqin saaren. Uppoamispaikalta on matkaa mantereelle puolitoista kilometriä.

Alueella olleet Yhdysvaltain laivaston sukeltajat ja alukset ovat osallistuneet pelastustöihin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat