Mainos

Matkustajakone putosi Nigeriassa

Nigerialaisen yksityisen EAS-lentoyhtiön BAC 111-500 -matkustajakone on syöksynyt maahan Kanon kaupungin asuinalueella Nigeriassa.

Nigerialainen matkustajakone on pudonnut maahan asuinalueella Pohjois-Nigeriassa, paikalliset viranomaiset kertoivat. Turmassa on kuollut arviolta 114 ihmistä.

Kaikkien koneessa olleiden uskotaan saaneen surmansa. Kotimaan lennolla ollut yksityisen lentoyhtiön EAS:n matkustajakone oli lähdössä Kanon lentokentältä kohti Lagosia, kun se syöksyi tuntemattomasta syystä alas ja syttyi tuleen. Alueen asukkaat kertoivat, että kone alkoi vaappua ilmassa, menetti korkeutta ja osui rakennuksiin tiheästi asutulla Gwammajan alueella noin kilometrin päässä Kanon lentokentästä.

Koneessa oli 76 matkustajaa ja miehistön jäsentä. Lisäksi maassa arvioidaan kuolleen viitisenkymmentä Gwammajan alueen asukasta.

Lentoyhtiö EAS:n käyttämään konetyyppiin British Airspace BAC 1-11-500 mahtuu 96 matkustajaa ja miehistö.

Edellinen vakava lentoturma Nigeriassa sattui vuonna 1996, kun Port Harcourtista Lagosiin matkalla ollut Boeing 727 syöksyi maahan. Tuossa turmassa sai surmansa 151 ihmistä.

Maan lentoturvallisuus on ollut otsikoissa 80-luvun puolivälistä alkaen, jolloin hallitus poisti valtionyhtiön monopoliaseman lentoliikenteessä. Maassa toimii nykyään noin puoli tusinaa yksityistä lentoyhtiötä, joiden on sanottu käyttävän yli-ikäisiä koneita ja laiminlyövän turvallisuusmääräyksiä.

Huhtikuussa Nigerian hallitus kielsi 22 vuotta vanhempien lentokoneiden käytön, mikä nostatti protestimyrskyn lentoyhtiöiden suunnalta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.