Matkustaja kieltäytyi käyttämästä maskia Finnairin lennolla – poliisit olivat vastassa Helsingissä: "Asiaa ei saatu hoidettua keskustelemalla"

Finnairin eilisellä lennolla Kittilästä Helsinkiin tapahtui välikohtaus, jonka seurauksena poliisit kutsuttiin lentoa vastaan Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

Finnairin viestintäjohtaja Päivyt Tallqvist kertoo MTV Uutisille, että koneessa oli matkustaja, joka käyttäytyi häiritsevästi lennon aikana ja kieltäytyi muun muassa käyttämästä kasvomaskia.

– Meillähän kasvomaski on pakollinen lennon aikana ja kun tätä asiaa ei saatu keskustelemalla hoidettua, niin pyysimme paikalle poliisin vastaanottamaan konetta, Tallqvist kertoo MTV Uutisille.

Finnairin toimitusjohtajan oppi koronavuodesta:"Totuutta pitää katsoa silmiin" 1:45
Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner koronavuodesta: Totuutta pitää katsoa silmiin.

Tallqvist ei kerro yksityiskohtaisemmin lennolla sattuneesta tilanteesta, mutta toteaa matkustajan kieltäytyneen noudattamasta miehistön ohjeita.

– Matkustamohenkilökunnan ohjeitahan pitää noudattaa ja maskinkäyttöohje on turvallisuusohje. Jos sitä ei noudata, siitä on sitten seuraamuksia, toteaa Tallqvist.

Vain yksittäisiä maskeista kieltäytyjiä

Finnairilla on ollut koronaviruksen takia maskinkäyttöpakko toukokuusta lähtien. Tallqvist kertoo, että Finnairin lennoilla on ollut joitakin yksittäisiä tapauksia, joissa matkustaja on kieltäytynyt käyttämästä maskia.

– Yleensä ihmiset ymmärtävät, kun henkilökunta käy heille huomauttamassa, jos he vaikka lennon aikana ottavat maskin pois. Ihmiset kyllä ymmärtävät, että maski tulee laittaa esimerkiksi ruokailun jälkeen heti takaisin kasvoille.

– Valitettavasti joitakin sellaisia tapauksia on ollut, joissa sitten ihminen on kieltäytynyt syystä tai toisesta noudattamasta tätä turvallisuusohjetta. Silloin ollaan pyritty ratkaisemaan asia koneessa henkilökunnan keinoin ja jos se ei auta niin viime kädessä pyydämme viranomaisapua.

Tallqvist huomauttaa, että terveysturvallisuus tehdään yhdessä.

– On kaikkien edun mukaista, että kaikki noudattavat maskinkäyttöohjetta ja sillä tavalla suojaavat toinen toisiaan.

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat