Finnair aloittaa suojamaskipakon kaikilla lennoillaan – voimassa elokuun loppuun

Mikä on Suomen koronastrategia? Tutkijajoukko:"Tukahduttaminen pitää tehdä nyt" 9:15
Katso yllä oleva video: Mikä on Suomen koronastrategia? Tutkijajoukko: "Tukahduttaminen pitää tehdä nyt".

Lentoyhtiö Finnairin matkustajilla tulee jatkossa olla suu-nenäsuojamaski lennoilla, Finnair kertoo.

Suojamaskipakko on voimassa ensi viikon maanantaista 18. toukokuuta lähtien elokuun loppuun saakka.  Syynä on liikkumisrajoitusten purkamisen myötä vähitellen kasvavat matkustajamäärät.

Katso yllä oleva video: Mikä on Suomen koronastrategia? Tutkijajoukko: "Tukahduttaminen pitää tehdä nyt".

Matkustajien tulee käyttää jatkossa suojamaskia lentokoneeseen noustessa aina siihen saakka, kunnes koneesta poistutaan.

– Asiakkaat tulevat lennolle omat maskit mukanaan, ja he käyttävät niitä koko lennon ajan, kertoo Finnairin asiakaskokemuksesta vastaava johtaja Piia Karhu.

Alle seitsemänvuotiaiden lasten ei kuitenkaan tarvitse käyttää suojusta. Jos suojusta ei voi käyttää terveyssyistä, tulee poikkeukseen hakea suostumus Finnairilta ennen lentoa.

Asiakkaita suositellaan hankkimaan maskit hyvissä ajoin

Finnair suosittelee, että asiakkaat hankkivat itselleen sopivat suojamaskit hyvissä ajoin ennen matkaa.

Lisäksi asiakkaita kehotetaan ottamaan mahdollisimman vähän matkatavaraa ja tekemään lähtöselvityksen ennen lentokentälle saapumista.

– Kaikki varmasti myös ymmärtävät, että lennolle ei voi tulla, jos on pienikin epäilys Covid-19 tartunnasta tai hengitystieinfektio-oireita.

Matkustamohenkilökunnallakin suojamaskit

Karhun mukaan myös Finnairin matkustamohenkilökunta käyttää suu-nenäsuojuksia lennoilla.

– Olemme päätyneet tähän käytäntöön, sillä maskien käyttö yleistyy kaikkialla ja ne suojaavat koneen matkustajia mahdollisilta pisaratartunnoilta. Kun kaikki käyttävät maskia suojaamme näin toinen toisiamme.

Myös muita varotoimia

Finnair kertoo myös muista koronavirukseen liittyvistä varotoimista. Asiakkaat esimerkiksi ohjataan pitämään vähintään metrin etäisyys muihin lentoasemalla.

Samoin istuinpaikat lennoilla jaetaan koneessa olevan tilan puitteissa niin, että asiakkailla on mahdollisimman paljon tilaa ympärillään. Koneen takaosassa istuvat asiakkaat nousevat koneeseen ensin.

Lisäksi muun muassa lentokoneiden siivousta on tehostettu ja tarjolla on desinfiointipyyhkeitä asiakkaiden käyttöön.

Lue myös:

    Uusimmat