Matkustaja kieltäytyi käyttämästä maskia Finnairin lennolla: Koneen lähtö viivästyi tunnilla – poliisi haki matkustajan

Miikka sai Finnairille puolen vuoden matkustuskiellon – kieltäytyi pitämästä maskia sinä aikana, kun söi pähkinöitä 2:48
Uutisoimme aiemmin myös toisesta maskitapauksesta: Mikka sai Finnairille puolen vuoden matkustuskiellon – kieltäytyi pitämästä maskia sinä aikana, kun söi pähkinöitä

Yksi matkustaja kieltäytyi käyttämästä kasvomaskia tänään Helsingistä Ivaloon lähtevällä lennolla. Poliisi otti matkustajan kiinni. Lennon lähtö viivästyi tunnilla.

Matkustaja kieltäytyi kasvomaskin käytöstä koneen rullausvaiheessa. Matkustamohenkilökunta puuttui asiaan, ja koska matkustaja ei totellut maskinkäyttökäskyjä, kone kääntyi takaisin lentokentän terminaaliin.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla poliisi oli matkustajaa vastassa.

– Matkustajan käytös oli sen verran epäasiallista, että terminaalissa oli sitten poliisi häntä vastaanottamassa, Finnairin viestintäjohtaja Päivyt Tallqvist kertoo MTV Uutisille.

Myös paluulento viivästyy

Koneen lähtö viivästyi noin tunnilla.

– Valitettavasti muut koneen matkustajat joutuivat odottamaan, että saatiin tämä asia hoidettua, ja lento pääsi lähtemään vasta sen jälkeen.

Ivalosta palaava lento myöhästyy tämän tapauksen vuoksi myös tunnin verran.

Ilmailulain mukaan matkustajien on toteltava miehistön turvallisuusohjeita. Finnairin lennoilla on nykyään maskipakko.

Toistaiseksi on epäselvää, miksi matkustaja kieltäytyi kasvomaskin käytöstä.

– Näitä yksittäisiä tapauksia tulee aina välillä, että joku syystä tai toisesta katsoo, että hänen ei tarvitse maskia käyttää. Lääketieteellisistä syistä maskin käytöstä saa kieltäytyä, mutta siitä pitää tehdä selvitys ennen lentoa. Sellaisesta ei ollut tässä tapauksessa kysymys, Tallqvist sanoo.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Finnairin toimitusjohtajan oppi koronavuodesta:"Totuutta pitää katsoa silmiin" 1:45
Finnairin toimitusjohtaja kertoo videolla, mitä koronavuodesta on opittu.

Lue myös:

    Uusimmat