Finnair: Kuolemantapaus Malagan-lennolla ei liittynyt koronaan

1:25
Tästä on kyse: Matkustaja kuoli Finnairin lennolla, ja kone teki ylimääräisen välilaskun Madridiin.

Finnairin lennolla Espanjasta Suomeen sattunut kuolemantapaus ei liity koronavirukseen, kerrotaan Finnairilta.

Matkustaja kuoli viime torstaina Espanjan Malagasta Helsinkiin tulleella lennolla. Kone teki välilaskun Madridiin. MTV Uutisille tapahtumista kertonut saman lennolla matkustanut mies kertoo matkustajien miettineen, liittyykö tapaus koronaan. Mies kertoo saaneensa tiedon, että kyseessä oli kuitenkin sairaskohtaus.

Finnairin viestintä on tapauksesta vaitonainen yksityisyydensuojan vuoksi.

– Kyseinen tapaus ei liittynyt koronaan, ja tilanteessa toimittiin normaalien ohjeistusten mukaisesti. Matkustajan yksityisyydensuojan vuoksi emme kommentoi tilanteen yksityiskohtia, sanoo Mari Rouvi Finnairin viestinnästä.

Toinenkin kuolemantapaus ilmassa

Lentohenkilökunnan lakisääteiset työtunnit tulivat täyteen Madridissa, joten Suomesta lennätettiin paikalle uusi miehistö, joka toi matkustajat kotiin. Rouvi kertoo muiden matkustajien odottaneen terminaalissa korvaavan koneen tuloa.

– Jos lennolla on kuolemantapaus, olemme yhteydessä paikalliseen viranomaiseen ja toimimme heidän ohjeidensa mukaisesti. Eri maiden viranomaisilla on kullakin omat käytäntönsä ja toimintaohjeensa, joita lentoyhtiönä noudatamme, Rouvi sanoo.

Päivää myöhemmin, viime perjantaina, matkustaja kuoli myös toisella Espanjasta Helsinkiin tulleella lennolla. Kyseessä oli matkatoimisto TUI:n lento Gran Canarialta. Kone oli Jet Time -lentoyhtiön.

– Vähän yli 160 meidän asiakasta oli koneen kyydissä. Lento on joutunut tekemään välilaskun Portugalin Lissaboniin, kertoi tuolloin MTV Uutisille TUI Finlandin viestintäpäällikkö Laura Aaltonen.

Lue myös:

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja