Finnairin matkustaja kieltäytyi suojamaskista – jääräpäisyys aiheutti kanssamatkustajille jopa kahden tunnin viivästyksen

Nousevatko hinnat? Mitkä lennot katoavat? Asiantuntija selittää, miten Finnairin ahdinko vaikuttaa matkustamiseen 7:27
Asiantuntija kertoo, miten Finnairin ahdinko vaikuttaa matkustamiseen.

Finnairin matkustajat joutuivat odottelemaan Malagassa koneen tyhjentämistä lähes kolme varttia, koska yksi matkustajista kieltäytyi lennolla käyttämästä suojamaskia.

Asiasta kertoi aiemmin Fuengirola.fi.

Lento oli suunnannut Helsingistä Malagaan, ja lennon ollessa jo ilmassa matkustaja oli kieltäytynyt pitämästä kasvoillaan suojamaskia. Hänellä oli ollut maski sääntöjen mukaisesti koneeseen noustessa.

 Kun henkilökunnan puuttuminen ei saanut matkustajaa korjaamaan toimintaansa, jouduttiin asiaa selvittämään Espanjan viranomaisten kanssa.

– Kun hän ei suostunut laittamaan maskia ilmoitimme asiasta Malagan päähän, kuten normaalisti toimitaan, jos matkustaja kieltäytyy noudattamasta turvallisuusohjeita, Finnairin mediasuhteiden johtaja Päivyt Tallqvist kertoo.

Kanssamatkustajille pitkähkö odotus

Matkustaja oli sittemmin suostunut laittamaan koneessa maskin ylleen, mutta tästä huolimatta perillä Malagassa matkustajat joutuivat odottamaan poispääsyä koneesta 40 minuuttia paikallisten viranomaisten päättäessä, miten tilanteessa toimitaan.

Tallqvist ei kommentoi mitä viranomaisten lopulta tekivät, koska hänellä ei ole asiasta tarkkoja tietoja. Hän kuitenkin painottaa, että lentokoneessa on noudatettava henkilökunnan ohjeita, ja niskuroinnista tulee seuraamuksia.

Finavian tietojen mukaan kyseinen kone saapui lopulta takaisin Suomeen yli kaksi ja puoli tuntia myöhässä. Ei ole selvillä, mikä osuus lykkäntymisestä oli seurausta maskivälikohtauksesta.

Maskipakosta joustetaan vain määrätyissä tapauksissa

Valtaosa matkustajista noudattaa hyvin annettuja ohjeita, mutta Finnairilla on ollut yksittäisiä tapauksia, joissa maskin käytöstä on kieltäydytty. Lentoyhtiö on joutunut esimerkiksi eväämään henkilöiden pääsyn lennolle, jos maskista on kieltäydytty.

– Se on tietysti ikävä kaikille muille, kun viivästyy matkan teko kun joudutaan näitä selvittelemään, Tallqvist sanoo.

Hän muistuttaa, että maskien käyttövelvoite lennoilla koskee kaikkia paitsi alle 7-vuotiaita ja henkilöitä, joilla on selvitetty lääketieteellinen syy olla käyttämättä maskia. Nämä asiat on myös selvitettävä yhtiön kanssa ennne lentoa.

Lue myös:

    Uusimmat