Finnairin lennoilla alkaa maskipakko – maskin voi tehdä itse, pois saa ottaa vain ruokailun ajaksi

Finnair vaatii matkustajilta maskin käyttöä – tämä pitää tietää 6:57
Miten saa maskin, jos omaa ei ole? Finavia ja Finnair vastaavat MTV Uutiset Livessä.

Lentoyhtiö Finnairin lennoilla maskit ovat tästä eteenpäin pakollisia. Suomen lentokentillä pakkoa ei ole, mutta Finavia antaa maskien käyttöön vahvan suosituksen.

Sekä Finnair että lentoasemia ylläpitävä Finavia kertoivat MTV Uutiset Livessä toivovansa, että matkustajat tuovat mukanaan omat maskit.

Lentoyhtiö Finnairin mediasuhteiden johtaja Päivyt Tallqvist sanoo, että maskin voi tehdä itse tai ostaa niin sanotun kirurgin maskin.

– Jos matkustajalla ei ole maskia, voi hän pyytää sellaisen koneeseen noustessaan. Emme voi kuitenkaan taata, että kaikille on riittävä määrä maskeja.

Koronatilanteesta huolimatta Finnairin lennoilla tarjoillaan ruokaa ja juomaa. Maskin saa ottaa ruokailun ajaksi pois, mutta muuten se täytyy pitää kasvojen yllä koko matkan ajan.

Päivyt Tallqvist kertoo Finnairin luottavan siihen, että lentoliikenne elpyy heinäkuussa rajoitusten poistuessa vaiheittain.

Helsinki-Vantaan lentoaseman johtaja Ulla Lettijeff Finaviasta kertoo, että maskeja on varattu matkustajille rajoitettu määrä myös Finavian kentille.

– Viranomaisten puolesta maskivelvoitetta ei ole. Suosittelemme kuitenkin maskin käyttöä, sillä kentällä tulee väistämättä tilanteita, joissa ollaan jonossa tai rajataan matkustajia hetkellisesti johonkin tiettyyn tilaan. Etäisyydenpito voi olla tällaisissa tilanteissa vaikeaa, Lettijeff sanoo.

Finavian kentillä matkustaa normaalitilanteessa noin 60 000 matkustajaa päivässä. Koronakriisin aikana matkustajia on ollut päivässä noin tuhat.

Lue myös:

    Uusimmat