Matkustaja joi lennon aikana vettä, sitten hänet poistettiin lennolta – lentoyhtiölle miljoonien syyte

Koronasta johtuvat turvatoimenpiteet voivat koitua lentoyhtiölle kalliiksi. Niin kävi Yhdysvalloissa, kun matkustaja haastoi lentoyhtiön oikeuteen.

Floridalainen Medora Clai Reading poistettiin halpalentoyhtiö Southwest Airlinesin lennolta tammikuussa. Reading oli joutunut riisumaan maskin useita kertoja, jotta pystyi juomaan vettä, kertoo Reuters

Reading oli kertonut lentohenkilökunnalle, että heikon terveydentilansa takia hän joutuu huolehtimaan riittävästä nesteytyksestä. Hän tarjoutui myös näyttämään lentohenkilökunnalle kirjallisen todisteen terveydentilastaan, mutta lentohenkilökunta vastasi, ettei heitä kiinnosta.  

Medora Clai Reading poistettiin lennolta – Readingin mielestä aiheettomasti.

Kun 68-vuotiasta Readingia poistettiin lennolta, Readingin mukaan maskitta ollut lentäjä nauroi hänelle pilkallisesti. Poliisi kommentoi Readingille, että vastaavanlaista tapahtuu Southwest Airlinesilla aivan liian usein.

Katso videolta kapteenin reaktio rikkinäiseen ikkunaan. 

Lentoyhtiölle miljoonien syyte

Reading nosti tapahtuman jälkeen Soutwest Airlinesia vastaan 10 miljoonan dollarin (noin 8,8 miljoonan euron) syytteen.

Myös lentohenkilökuntaan kuuluvat lentoemäntä, lentäjä ja kaksi porttivirkailijaa ovat syytettyjen listalla. Southwest Airlines ei ole kommentoinut asiaa.

Medora Clai Readingin asianajaja Kristina Hauserin mukaan Readingin lennolta poistamista todisti lentokoneen täydeltä ihmisiä. Hauser kuvaili Southwest Airlinesin toimintaa vihamieliseksi ja loukkaavaksi.

Hauserin mielestä koronavirukseen liittyvien turvatoimenpiteiden ei tulisi estää heikommassa terveydentilassa olevia ihmisiä hoitamasta terveyttään. 

Lue myös:

    Uusimmat