Matkustaja jakoi hurjat kuvat: Tältä näyttää paha pähkinäallergia lentokoneessa – "Kuin joku pitäisi pääsi vieressä ladattua asetta"

Australialaisnainen jakoi karmivat kuvat vakavasta allergisesta reaktiostaan, jonka hän sai lentokoneessa. Nainen anelee matkustajia lopettamaan pähkinätuotteiden myynnin tukemisen lennoilla. Aiheesta uutisoivat muun muassa Yahoo Lifestyle ja New York Post.

Ruoka-aineallergia voi olla pahimmillaan niin vakava, ettei tarvitse edes itse syödä kyseistä ruokaa, ja voi silti saada oireita. Tämän osoittaa myös australialainen Em Lee Facebookiin jakamillaan kuvilla.

Em oli saanut astuessaan lentokoneeseen allergisen reaktion pähkinän jämistä. Ennen häntä samalla paikalla ollut henkilö oli ilmeisesti syönyt pähkinöitä ja jättänyt niiden jäänteitä penkille tai edessä olevalle pöydälle, josta Em oli todennäköisesti hengittänyt tai koskenut niitä.

Seurauksena Emin silmä turposi, punehtui ja näytti turpoavan umpeen. Vaikka naisen itsensä mukaan kyseessä oli vain "pieni reaktio", hänen lapsensa olivat kauhuissaan ja luulivat äitinsä kuolevan.

– He olivat niin traumatisoineita siitä ajatuksesta, että kuolisin eilisiltaisella lennolla, siitä huolimatta, että rauhallisesti vakuuttelin heille koko ajan toisin, Em kertoo Facebookissa maanantaina.

Katso alla olevalta videolta keskustelua aiheesta. Allergiat ja astma lisääntyvät, mistä se johtuu? (Artikkeli jatkuu videon alla.) 

Pienhiukkanen tulee, astma ja allergiat lisääntyvät 7:17

"Kuin joku pitäisi pääsi vieressä ladattua asetta"


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Em toivoo voivansa julkaisunsa avulla saada lentoyhtiöt muuttamaan politiikkaansa ja matkustajia lopettamaan pähkinätuotteiden ostamisen ja tuomisen lennoille. Jos kysyntää ei ole, hän uskoo, että lentoyhtiötkin lakkaavat myymästä pähkinöitä.

– Henkeä uhkaavan allergian kanssa oleminen on kuin lentokoneeseen nouseminen ja koko lennon ajan sen kestäminen, että joku pitäisi pääsi vieressä ladattua asetta. Se on kauheaa, Em kirjoittaa.

Vaikka Em myös huomioi, etteivät näin vakavat allergiat ole kovin yleisiä, hän silti toivoo, että asialle voitaisiin tehdä jotakin.

– Totta kai voin ja teen niin, että vältän ympäristöjä, joissa pähkinöitä on, ja tavallisesti sairaalat ja ensihoitajat ovat saatavilla tarvittaessa oikeiden lääkkeiden kanssa. Ilmassa oleminen on kuitenkin aivan eri asia.

Vaarallinen allergia vaatii varautumista


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Em lensi viime viikonloppuna Jetstar Airwaysilla. Hän kertoo, ettei lentokoneessa ollut edes tarvittavia lääkkeitä allergian hoitamiseen.

Facebookissa hän jakoi pitkän listauksen siitä, miten allergikon pitäisi varautua lennolle. Allergikko tarvitsee mukaansa esimerkiksi vähintään kolme Epipeniä sekä ensiapulaukun, josta löytyy muun muassa antihistamiinia, hydrokortisonia, salbutamolia, kanyylin, glukakonia ja natriumkloridia.

Em myös neuvoo ottamaan lentoyhtiöön yhteyttä etukäteen allergiasta – kahdesti – ja ottamaan ylös henkilön nimen, jonka kanssa puhuu.

Lennolla taas pitää pyytää henkilökuntaa välttämään pähkinöiden tarjoilua sekä kuuluttamaan, että matkustajien pitäisi myös välttää syömästä omiaan.

Pähkinöiden kieltämistä vaaditaan

Monet lentoyhtiöt ovat aiemminkin saaneet paljon kritiikkiä siitä, miten ne ovat hoitaneet asiakkaidensa erityistarpeet allergioiden suhteen.

Esimerkiksi keväällä Emiratesin lennolla sisarukset saivat kuulla henkilökunnalta, että heidän täytyisi viettää 7,5 tunnin lento vessassa, jos he haluavat välttää koneessa tarjoiltuja pähkinöitä.

Nyt internetissä kerätään myös nimiä adressiin pähkinöiden kieltämiseksi lennoilla. Jo yli 300 000 on allekirjoittanut vetoomuksen.

Vastikään American Airlines ilmoitti, että sen pähkinäallergiset matkustajat voivat 12. joulukuuta lähtien päästä koneeseen ensimmäisinä päästäkseen pyyhkimään penkkialueensa. Näin pyritään välttämään altistuminen allergeeneille.

Lähteet: Yahoo Lifestyle, New York Post, Facebook

Lue myös:

    Uusimmat