Matkatoimisto paljastaa, mistä lomakohteista suomalaiset nyt haaveilevat – kuluneen vuoden kiinnostavimmissa kohteissa varsinainen yllättäjä

Nettimatkatoimisto Ebookersin mukaan suomalaiset janoavat ensi vuonna ulkomaanmatkoille. Myös kotimaassa reissaaminen kiinnostaa edelleen.

Korona-aika on tehnyt ulkomaille matkustamisesta vaikeampaa ja lisännyt kiinnostusta kotimaanmatkailuun, mutta halu karata etelän lämpöön ei ole kadonnut.

Ensi vuonna suomalaiset haluavat Ebookersin sivuilla havaitun majoituskohteiden kiinnostuksen perusteella matkustaa muun muassa Kanariansaarille ja Aurinkorannikolle, Thaimaahan, Roomaan, Dubaihin ja Kreetalle. Kotimaan kohteet näyttävät silti edelleen kiinnostavan, sillä listan kärjessä komeilee Lappi.

Kuluneen vuoden kymmenen kiinnostavimman kohteen joukosta kärkisijoilta löytyy Lapin lisäksi toinen ja yllättäväkin kotimaankohde: Keski-Suomi. Neljänneksi kiinnostavimman kohteen paikkaa pitävän Keski-Suomen sijaintia saattaa selittää mökki-innostus.

– Järvi-Suomi upeine luontokohteineen tarjoaa etenkin vuokramökissä vietetylle lomalle upeat puitteet. Datamme kertoo, että Keski-Suomen kohteista Jyväskylä on ollut tänä vuonna suosituin, Ebookersin viestinnästä vastaava Rebecca Murphy sanoo tiedotteessa.

Vuonna 2021 suomalaiset ovat Ebookersin aineiston perusteella ylipäätään olleet kiinnostuneita matkustamaan lähemmäs Euroopan kohteisiin, kun taas vuonna 2022 katse suuntautuu myös kaukomaille.

Vuoden 2021 kiinnostavimmat kohteet Ebookersin sivuilla:

 1. Aurinkorannikko, Espanja
 2. Lappi
 3. Kreeta, Kreikka
 4. Keski-Suomi
 5. Rooma, Italia
 6. Pariisi, Ranska
 7. Gran Canaria, Espanja
 8. Teneriffa, Espanja
 9. Lontoo, Iso-Britannia
 10. Mallorca, Espanja

Vuoden 2022 kiinnostavimmat kohteet Ebookersin sivuilla

 1. Lappi
 2. Lontoo, Iso-Britannia
 3. Gran Canaria, Espanja
 4. Phuket, Thaimaa
 5. Pattaya, Thaimaa
 6. Teneriffa, Espanja
 7. Aurinkorannikko, Espanja
 8. Rooma, Italia
 9. Dubai, Yhdistyneet arabiemiirikunnat
 10. Kreeta, Kreikka

Omikron-variantti lisää matkustajien epävarmuutta

Korona-aika lisää lomaa suunnittelevien epävarmuutta, kun huomioon pitää ottaa mahdollisesti muuttuvat matkustusrajoitukset ja -suositukset.

Hotellihakukone Trivago kertoi tiistaina, että koronan uusi omikron-variantti ja sen leviämisen estämiseksi määrätyt matkustusrajoitukset ovat aiheuttaneet piikin peruutuksissa. Lisäksi variantti näyttää hillinneen ihmisten matkustusintoa. Yrityksen mukaan suurin osa matkustajista valitsee nyt kotimaan kohteita. Asiasta kertoo muun muassa uutistoimisto Reuters.

THL suosittelee kaikkia ulkomaille matkustavia huolehtimaan koronarokotesuojasta ennen matkalle lähtöä. Matkustamista Etelä-Afrikkaan, Namibiaan, Botswanaan, Zimbabween, Lesothoon, Eswatiniin (Swazimaa), Mosambikiin ja Malawiin suositellaan välttämään.

Edellä mainitut maat eivät ole suomalaisten ykköskohteita, mutta matkailijan on syytä tarkistaa kohdemaasta riippumatta ajantasaiset maahantulo- ja karanteenimääräykset.

Lähteet: Ebookers, Reuters, THL

Lue myös:

  Uusimmat