7 tyypillistä hotellimokaa – muista vältellä näitä uloskirjautuessasi

Vinkkejä onnistuneeseen perhelomaan 8:35

Uloskirjautuminen hotellista käy paljon jouhevammin, jos muistaa muutamia asioita. Ennen kaikkea tulee olla ajoissa, muistaa ottaa kaikki tavarat mukaan ja tarkistaa lasku.

Yllä olevalla videolla annetaan vinkkejä onnistuneeseen perhelomaan.

Monen mielestä hotellista uloskirjautuminen on vain tylsä muodollisuus, josta haluaisi päästä mahdollisimman nopeasti eteenpäin. ABC News -sivusto muistuttaa kuitenkin, että on tiettyjä asioita, joita lähtiessä ei kannata tehdä.

1. Älä myöhästy

Ensimmäinen ja tärkein sääntö on kirjautua ulos siihen aikaan, joka hotellin säännöissä on ilmoitettu. Hotelli saattaa veloittaa yliajasta sievoisen summan. Mikäli kuitenkin tiedät, että et tule ehtimään ulos ajallaan, voit toki yrittää neuvotella asiasta henkilökunnan kanssa.

2. Älä unohda tarkistaa, että kaikki tavarat on pakattu

Ennen huoneesta lähtöä on syytä tarkistaa, että kaikki tavarat on mukana. Kurkkaa siis vielä varmuuden vuoksi sängyn alle ja vessaan. Myöhemmin harmittaa, jos suosikkishampoo tai shortsit jäivät matkasta.

Mikäli lähdön hetki koittaa hyvin aikaisin aamulla, on syytä pakata mahdollisimman paljon tavaroita kasaan jo edeltävänä iltana. Hurja kiire viimeisillä minuuteilla ei tosiaan tunnu kivalta.

3. Älä lähde jättämättä tippiä siivoojille

Abcnews-sivusto suosittelee jättämään tippiä hotellin siivoojille. Tällä pienellä eleellä voit kiittää heitä hotellihuoneesi siisteyden ylläpitämisestä.

4. Älä maksa laskua tarkistamatta sitä

Vastaanottotiskillä kannattaa luoda silmäys laskuun. Jotkin hotellit saattavat ilmoittaa halvemman summan nettisivuillaan erottuakseen kilpailijoistaan. Hotellista uloskirjautuessa laskuun saattaakin olla sisällytetty lisäkuluja.

Muista myös, että jos olet janoosi tai nälkääsi syönyt jotain hotellihuoneessa olleita tarjottavia, näistä voidaan veloittaa lisämaksuja. Kannattaakin jo hotellia varatessa selvittää, millaisista palveluista hotelli perii maksuja.

5. Lisäkulujen yllättäessä älä hermostu

Yllättävien kustannusten tai muiden harmillisten asioiden ilmetessä kannattaa pysyä rauhallisena. Tyyni ja asiallinen käytös kantaa taatusti pidemmälle kuin naama punaisena vastaanottovirkailijalle huutaminen.

6. Älä maksa käteisellä tai maksukortilla

Jos kuitenkin maksoit laskun tarkistamatta sitä ja huomaat kotona kuitista lisäkustannukset, on paljon helpompi kiistää lasku jälkikäteen, jos on maksanut luottokortilla. Käteisellä tai pankkikortilla maksetun hotellilaskun kiistäminen voi olla työlästä.

7. Älä anna hotellin tilata sinulle taksia

Jos budjettimatkailu on sinun juttusi, suunnittele matkasi lentokentälle etukäteen. Tarkista, tulisiko jokin muu kulkuneuvo halvemmaksi kuin taksi.

Lue myös:

    Uusimmat