Matkatavaroiden käsittelijä varoittaa: Älä tee tätä virhettä matkustaessasi!

Näin pakkaat järkevästi pidemmälle lomareissulle – mitä matkalaukusta on hyvä löytyä joka reissulta 7:39
KATSO MYÖS: Näin pakkaat järkevästi pidemmälle lomareissulle.

Lentomatkustajien yleinen kikka saattaa aiheuttaa lentokentällä yllättäviä ongelmia.

Kun matkustat lentokoneella ja joudut kirjaamaan matkatavaroita ruumaan, saatat haluta merkata laukkusi esimerkiksi värikkäällä nauhalla. Laukun ulkonäköä personoivat huivit ja narut voivat nopeuttaa laukun bongaamista matkatavarahihnalta kohteessa.

New York Post kuitenkin varoittaa yleisestä matkailijoiden suosimasta kikasta.

Lentokenttätyöntekijät ohjeistavat välttämään erilaisten narujen tai huivien kiinnittämistä matkalaukkuun. Ne voivat hidastaa matkatavaroiden käsittelyä. Pahimmassa tapauksessa matkatavarat eivät ehdi lennolle, erityisesti jos jatkolennolle varattu siirtymäaika on kovin lyhyt.

Dublinin lentokentällä matkatavaroiden käsittelijänä työskentelevä John kertoo, että tapa on yleistynyt matkustajien keskuudessa.  

– Narut, joita ihmiset kiinnittävät matkatavaroihinsa, auttavat heitä tunnistamaan omaisuuttaan, mutta voivat aiheuttaa ongelmia matkatavaroiden skannaamisessa, hän kertoo RSVP Livelle.

Saatat bongata laukkusi nopeammin matkatavarahihnalta, mutta lentokenttätyöntekijöille kyseiset matkatavarat aiheuttavat lähinnä harmaita hiuksia.

– Jos laukku ei skannaudu automaattisesti, se täytyy prosessoida manuaalisesti. Sen takia matkatavarat eivät välttämättä ehdi mukaan lennollesi, John selventää.

Irrota laukusta vanhat lentotarrat

Matkustamalla sellaisen matkalaukun kanssa, jossa ei ole ylimääräisiä tarroja tai muita härpäkkeitä, annat sille paremmat mahdollisuudet selviytyä perille lähtökentältä aina lopulliseen matkakohteeseen saakka.

– Vanhat ja kuluneet tarrat kannattaa irrottaa matkalaukusta, ne voivat sekoittaa skannausta, John ehdottaa.

Toinen erikoinen, mutta Johnin mukaan yllättävän yleinen virhe on pakata ruumaan meneviin matkalaukkuihin marsipaania. Kyllä vain, marsipaania.

– Älä koskaan pakkaa marsipaania matkalaukkuusi. Siinä on sama tiheys kuin joissain räjähteissä. Tällöin laukkusi siirretään pois hihnalta ja sinut kutsutaan matkatavaroiden tarkastukseen, John toteaa.

John vinkkaa myös aina asettamaan matkalaukun matkatavarahihnalle renkaat edellä. Näin vältyt todennäköisemmin siltä, että laukku hajoaa kesken matkan.

Lue myös:

    Uusimmat