Mainos

Matkapuhelinmyyjät uskovat myynnin kasvuun

Matkapuhelinmyyjät uskovat matkapuhelinten myynnin kasvavan tänä vuonna. Elektroniikan tukkukauppiaat arvioivat puhelimia myytävän Suomessa tänä vuonna 1,3 miljoonaa kappaletta.

Matkapuhelinmyyjät uskovat kännykkämyynnin kasvavan viime vuodesta.

Matkapuhelimia toimitettiin kauppoihin maaliskuussa noin 87 000 kappaletta eli kaksi prosenttia vuoden takaista enemmän. Koko alkuvuoden eli tammi-maaliskuun aikana toimitukset jäivät kuitenkin vielä melkein 13 prosenttia viimevuotista pienemmiksi, ilmenee Elektroniikan tukkukauppiaitten yhdistyksen tilastosta.

Helmikuussa matkapuhelimia toimitettiin kauppoihin vain runsaat 63 000 kappaletta, eli maaliskuussa kasvua toimitusten määrissä kertyi peräti nelisenkymmentä prosenttia. Elektroniikan tukkukauppiaitten toimitusjohtaja Pentti Karhu huomauttaa kuitenkin, että toimitusten määrissä on kuukausittain muutenkin isoja heittoja.

-Keväisin operaattoreilla on hyviä tarjouksia, ja puhelimia hankitaan mm. äitienpäivä- ja ylioppilaslahjoiksi, hän kertoo.

Kännykkäkauppiaat suhtautuvat loppuvuoden näkymiin optimistisesti, sillä pelkästään korvausostoista pitäisi kertyä yli miljoonan puhelimen kaupat vuosittain. Kuluttajien odotetaan vaihtavan kiihtyvällä tahdilla vanhoja laitteita gprs-puhelimiin, jotka mahdollistavat kuva- ja ääniviestit. Vanhojen tilalle hankittavista uusista puhelimista jopa 80 prosenttia on Karhun mukaan jo gprs-kännyköitä.

-Myös värinäytöllä varustettuihin puhelimiin on pantu paljon toiveita, Karhu sanoo.

Hän uskoo, että kuluttajille on viime vuoden vaisun myynnin jäljiltä paljon patoutunutta ostotarvetta, ja hankintoja on lykätty juuri uutta tekniikkaa odotellessa.

Elektroniikan tukkukauppiaiden virallinen arvio myynnin kehityksestä on edelleen, että Suomessa myydään tänä vuonna 1,3 miljoonaa puhelinta. Euromääräisesti se tietäisi markkinoiden kasvamista 350 miljoonaan euroon, kun ne viime vuonna jäivät noin 300 miljoonaan euroon. Puhelimia myytiin viime vuonna reilut 1,1 miljoonaa kappaletta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.