Mainos

Matkapuhelinkaupasta ei löytynyt näyttöä kilpailun rajoittamisesta

Kilpailuvirasto ei ole löytänyt tukea epäilyille, joiden mukaan matkapuhelinoperaattorien ja vähittäismyyjien väliset sopimukset rajoittaisivat alan kilpailua.

Kodintekniikkaliitto oli pyytänyt kilpailuvirastoa tutkimaan tilannetta, koska etenkin Radiolinjan kanssa sopimuksen tehneiden kauppiaiden katsotaan myyvän puhelimia kuluttajille alle tavanomaisen sisäänostohinnan. Tämän mahdollistavat palkkiot, jota operaattorit maksavat kauppiaille liittymien myynnistä.

Kilpailuviraston mielestä käytäntö ei suosi tai syrji ketään, koska kaikki tietyt edellytykset täyttävät kauppiaat voivat solmia yhteistyösopimuksen joko Soneran, Radiolinjan tai molempien kanssa. Viraston mielestä operaattorien maksamalla tuella ei myöskään toistaiseksi ole ollut merkittävää vaikutusta alan vähittäismyynnin rakenteeseen, eikä tukien maksaminen ole vaikeuttanut uusien vähittäismyyjien pääsyä alalle.

Kilpailuvirasto ei myöskään löytänyt näyttöä siitä, että operaattorit olisivat rahoittaneet liittymien myyntiä verkkojensa käytöstä saamallaan tuotolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.