Mainos

Matkapuhelimiin tullut roskasoittoja 0600-numerosta

Mapel selvittää parhaillaan, mikä yritys soittojen takana on. Toistaiseksi ei ole varmaa, onko kyse tahallisesta epäeettisestä markkinoinnista.

Joidenkin suomalaisten matkapuhelimiin on viime päivinä tullut outoja roskasoittoja 0600-alkuisesta palvelunumerosta.

Puhelu on katkaistu heti, ja soittojen tarkoitus on ilmeisesti ollut houkutella ihmiset soittamaan takaisin, arvelee puhelinpalveluiden tuottajien edunvalvonta- ja yhteistyöjärjestön Teleforumin toimitusjohtaja Ville Nurmi.

- Samasta palvelunumerosta on luultavasti soitettu moniin matkapuhelimiin, ja toiminta on tarkoitettu palvelunumeron markkinointikampanjaksi, Nurmi pohtii.

Roskasoitoista on tullut useita valituksia Maksullisten puhelinpalveluiden eettiseen lautakuntaan Mapeliin.

Mapelin asiamies Ilkka Lehto kertoo, etteivät palvelunumeroon soittaneet ole edes saaneet minkäänlaista palvelua. Numerosta on kuulunut vain kännykkäpuheluista tuttu nauhoite, joka kertoo matkapuhelimen olevan suljettu tai kuuluvuusalueen ulkopuolella.

Numeroon soittaneet joutuvat ilmeisesti kuitenkin maksamaan puhelusta.

"Epäeettistä toimintaa"

Lehdon mukaan puhelinpalvelun markkinoiminen lyhyillä houkuttelusoitoilla on epäeettistä. Samaa mieltä on Nurmi, joka muistuttaa, että markkinoidessa täytyy kertoa, mistä palvelusta on kyse ja paljonko se maksaa.

Asiaa pahentaa tietysti se, jos numerossa ei edes tarjota palvelua.

Mapel selvittää parhaillaan, mikä yritys soittojen takana on. Toistaiseksi ei ole varmaa, onko kyse tahallisesta epäeettisestä markkinoinnista.

Lehto korostaa, ettei 0600- tai 0700-alkuisiin numerosta tulleisiin puheluihin koskaan kannata reagoida soittamalla takaisin. Näillä tunnuksilla alkavat numerot ovat aina lisämaksullisia palvelunumeroita.

Roskasoittotapauksia on ollut Suomessa ennenkin. Viestintäverkkoasiantuntija Antti Pokela viestintäviraston teletekniikat ja numeroinnit -yksiköstä kertoo, että aikaisemmin vastaavanlaista harmia on ollut joistakin 0700-alkuisista numeroista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.