Mainos

Massaliike osoitti jälleen mieltään Kemijärvellä

Kemijärven sellutehtaan lakkauttamista vastustava Massaliike järjesti tänä aamuna mielenosoituksen.

Poliisin arvion mukaan mielenosoitukseen osallistui viitisenkymmentä ihmistä, jotka saartoivat Kemijärvellä toimivan Stora Enson sellutehtaan.

Mielenosoittajat hajaantuivat omatoimisesti kahdeksan jälkeen, kun saartoa oli kestänyt noin tunnin.

Massaliikkeen puheenjohtajan Heikki Nivalan mukaan liike aikoo toimia aktiivisesti ainakin tämän vuoden loppuun. Liikkeen tavoitteena on turvata Kemijärven selluntuotanto uuden omistajan avulla.

Nivala kertoo, että pankin kanssa on käyty alustavia neuvotteluja siitä, miten rahoitus järjestetään.

- Tarkoitus on, että uudelle tehtaalle tulee kasvollinen omistaja, joka toimii vastuullisesti, hän hahmottelee. Yhteistyöyritysten ja -tahojen nimiä ei kuitenkaan haluta tällä hetkellä kertoa julkisuuteen.

Nykyisten suunnitelmien mukaan uudessa tehtaassa alettaisiin tuottaa ensimmäisenä Suomessa liukosellua. Sitä käytetään esimerkiksi tupakan filttereiden sekä hygieniatuotteiden valmistuksessa.

Massaliike ei ole innostunut Kemijärvelle suunnitellusta liimapuutehtaasta, sillä se vaarantaisi alueen sahojen toiminnan. Liimapuuteollisuus hyödyntää sahojen kanssa samankokoista tukkipuuta, jota on Nivalan mukaan niukasti saatavilla.

Kemijärven kunnanhallituksen puheenjohtajana toimivalta Nivalalta (kesk.) ei heru ymmärrystä hallituksen linjauksille. Hän arvelee, että hallituksen toiminta on aiheuttanut maakunnissa laajemminkin tyytymättömyyttä.

Nivala ei kuitenkaan lähde arvioimaan sitä, miten hallituksen kannanotot vaikuttavat tuleviin kunnallisvaaleihin. Massaliike sanoutuu irti poliittisesta toiminnasta, eikä osallistu vaaleihin omana ryhmänä.

- Massaliikkeessä ovat mukana kaikki poliittiset puolueet, kansalaisjärjestöjä, yrittäjiä ja metsänomistajia, Nivala kuvailee.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.