Marttojen vinkit: Suunnitelmallisuudella selviät jouluvalmisteluista aikataulussa

Martat muistuttavat, että suunnitelmallisuus on avainsana jouluvalmisteluissa. Sen avulla tarvittavat työt tulevat hoidetuksi – aikataulua noudattaen.

Jouluvalmisteluissa voi käyttää hyväkseen muistilistaa, jolta tehtäviä voi ruksia pois sitä mukaa, kun ne valmistuvat. Ruksiminen on niin palkitsevaa, että hommatkin tulee varmasti hoidettua. Merkkaa listaasi esimerkiksi nämä tehtävät tai muokkaa lista kokonaan omannäköiseksi:

Missä juhlat vietetään?

- Pikkujoulu

- Lasten joulujuhlat

- Jouluaatto

- Joulupäivä

- Tapaninpäivä

- Uusivuosi

- Loppiainen

Nämä pitää hoitaa

- Joulukortit. Hanki tai tee ajoissa ja muista laittaa postiin.

- Lahjalista. Minkä kokoisia vaatteita lapsille ja aikuisille?

- Lahjojen hankkiminen ja paketointi

- Tarkista joulukoristeiden kunto. Tarvitaanko uusia?

- Hanki kynttilät ja hautakynttilät

- Joulusiivous

- Suunnittele ruokalista ja hoida ruokaostokset. Jotkut ruokalajit voi valmistaa etukäteen ja laittaa vaikkapa pakastimeen.

Sinun listaltasi saattaa löytyä aivan muita tehtäviä, joten mieti huolella, mikä tekee joulusta tunnelmallisen juuri sinun kotonasi. Ehkä sinulle on tärkeää pohjustaa joulua kuuntelemalla joululauluja tai ehkä perheelläsi on joku aivan muu joulurutiini. Tärkeintä on, että sinulla on kirkkaana mielessä, mitkä jouluvalmistelut haluat hoitaa, ja missä aikataulussa.

Itselleen saa helpoiten aikaan joulustressin siten, että yrittää tehdä liian paljon liian lyhyessä ajassa – ja kenties vielä yksin. Pyydä siis apua perheeltä tai ystäviltä ja jouluvalmisteluista tulee hetkessä hauskaa yhdessä tekemistä. Kukaan ei kiellä napostelemasta pipareita ja glögiä joulusiivouksen lomassa.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja