10 hyvää vinkkiä: Vältä stressi tänä jouluna!

Vaikka ei tavoittelisikaan täydellistä joulua, on juhlan järjestämisestä silti helppo stressaantua. Kokosimme kymmenen niksiä, joiden avulla sinäkin voit nauttia huhkimisen sijaan. 

1. Printtaa itsellesi tyhjä joulukuun kalenteri

Printtaa itsellesi tyhjä joulukuun kalenteri ja suunnittele joulujärjestelysi sen avulla: päätä milloin peset saunan, milloin hankit lahjat ja milloin valmistat rosollin. 

2. Aloita aikaisin

Tee asiat mahdollisimman valmiiksi ajoissa: tilaa lahjat jo nyt ja suunnittele ruokapöydän tarjottavat tarkasti etukäteen. Jos kuulut niihin ihmisiin, jotka haluavat siivota koko talon ennen joulua, aloita joulusiivokin jo nyt. 

3. Älä valmista kaikkea itse

Jos valmislaatikot eivät maistu mielestäsi yhtä hyviltä kuin itse tehdyt, tee laatikot pakkaseen odottamaan aattoa jo hyvissä ajoin, mutta älä päädy kokkaamaan kaikkea itse.

4. Tilaa ruokaostokset valmiiksi

Monista ruokakaupoista voi tilata ostokset valmiiksi pakattuina ja jopa kuljetettuina, käytä tätä palvelua hyväksesi joulun alla. 

Jos olet tarkka tiettyjen ruokien – kuten tiskiltä ostettavan kalan – valinnasta käy hakemassa osa ostoksista itse, mutta tilaa muut ruoat valmiina. 

5. Kata joulupöytä valmiiksi jo edellisenä iltana

Tee joulukattaus niin pitkälle valmiiksi kuin mahdollista jo edellisenä iltana. 

6. Älä ota vastuuta kaikesta

Et juhli yksin etkä asu kotonasi yksin, joten jaa osavastuu muille: lapset osaavat tehdä muutakin kuin siivota huoneensa. Jos et vaadi muilta apua, et tule sitä koskaan saamaankaan. 

7. Osta lahjat verkosta

Joulun alla nettikaupoista ostaminen on huomattavasti helpompaa kuin tavarataloista, sillä saat valita tavarat kotisohvaltasi ja ne toimitetaan kotiisi. 

8. Tuleeko vieraita?

Jos teille tulee jouluvieraita, pyydä heitä tuomaan osa tarjottavista: esimerkiksi viinit tai jälkiruoka voivat jäädä heidän harteilleen. 

9. Mikä joulussasi on tärkeintä?

Millaisia hetkiä haluat muistaa ja millaisia muistoja haluat antaa muille? Väsynyt, kiukkuinen äiti jää varmasti mieleen lapsille paremmin kuin se, että sauna jäi pesemättä. 

Muista, että tärkeintä joulussa on kuitenkin lämmin, rento tunnelma – kaiken muun voi ostaa valmiina tai jättää tekemättä. 

10. Muista hengittää

Jos pinna kiristyy, hengitä kymmenen kertaa syvään ja rauhoitu. Sen jälkeen karsi tehtävälistaasi tai anna vastuuta muille, olet selvästi kerännyt liikaa hommaa harteillesi. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja