Martina Aitolehti kommentoi Miss Helsinki -ikäkohua: "Säännöt ovat sääntöjä"

Miss Helsinki -kisan vetäjä sanoo, että nettiäänestyksen voittanut 32-vuotias missi jäi pois kisasta.

Vuoden 2017 Miss Helsinki -finalistit julkistettiin tänään maanantaina Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla. Kisan karsinnoista järjestettiin nettiäänestys, jonka voitti mukana ollut Jannina Morkos, 32.

Morkos jättäytyi lopulta semifinaalivaiheessa pois kisasta, sillä vaikka hän voi osallistua missikisaan Suomessa, hän ei voisi osallistua kansainvälisiin kisoihin ikänsä vuoksi.

– Kävimme läpi tuomareiden kanssa asioita, ja takavuosien missit Kelly Kalonji ja Rosanna Kulju siinä totesivat, että Jannina ei voisi voittaessaan lähteä kansainvälisiin kisoihin yläikärajan vuoksi, Miss Helsinki -kisan luotsaaja Martina Aitolehti kertoo MTV:lle.

– Jannina oli sitä mieltä, että kaikki tai ei mitään, jos ei pysty saamaan sitä kaikkea, mitä kaikki muut voivat, niin on parempi jäädä pois. Tosi kurjaa näin, mutta hän ei ollut mukana karsinnoissa eli hän ei kerennyt sinänsä päästä niin sanotusti hommaan sisään. Mutta varmasti häntä harmittaa.

Miss Helsinki -kisan voittaja lähtee edustamaan Suomea Miss Tourism World -kilpailuun. Jos Jannina Morkos olisi kruunattu voittajaksi, kilpailuun olisi jouduttu lähettämään kisassa toiseksi tullut missi.

– Säännöt ovat sääntöjä, ja kansainvälisen kisan säännöt eivät ole meidän sääntöjä. On meillä ollut noin kolmekymppisiä kisaajia ennenkin, Aitolehti sanoo.

– Jannina on tosi kaunis tyttö. Hänellä olisi varmasti voinut olla mahdollisuuksia kisassa.

Miss Helsinki -kilpailu on noussut otsikoihin aiemminkin. Tammikuussa vuoden 2016 voittajaksi kruunattu Jessica Ruokola joutui miesystävänsä pahoinpitelemäksi kruunajaisviikonloppunaan, mutta hän ei halunnut tehdä asiasta rikosilmoitusta.

Hän palasi yhteen pahoinpitelystä tuomitun miesystävänsä kanssa. Ruokola joutui luopumaan tittelistään kesäkuussa.

Lue myös:

    Uusimmat