Mainos

Martin Saarikangas telakkajohtajaksi Suomeen

Martin Saarikangas on tänään ilmoittanut luopuvansa Kvaerner-konsernin telakkaryhmän johdosta ja siirtyvänsä kokopäivätoimisesti Kvaerner Masa Yardsin telakoiden johtoon Suomessa

-Päätös on tehty nyt ja se tapahtuu siten, että olen Suomessa ja soveltuvin osin teen joitain töitä Lontoossa, Saarikangas kommentoi irtautumisen aikataulua. Saarikangas on jo tähän saakka johtanut Masa-Yardsin telakoita Kvaernerin muun telakkaryhmän ohella. Saarikankaan päätöksen taustalla on norjalaisen emoyhtiö Kvaernerin päätös irrottautua telakkatoiminnasta.

Kvaerner kertoi kolmisen viikkoa sitten selvittävänsä telakkatoiminnan osalta kolmea eri vaihtoehtoa. Telakkaryhmän osakkeet voitaisiin joko jakaa konsernin osakkaille, myydä yhdelle ostajalle tai fuusioida jonkin muun telakkaryhmän kanssa. Kannattamattomat telakat lakkautetaan, jos niille ei löydy ostajaa.

Telakkaryhmän jatkosta ei vielä päätöstä

Kvaernerin ratkaisun uumoiltiin aiemmin valmistuvan huomenna pidettävään yhtiökokoukseen mennessä. Saarikankaan mukaan mahdollisista telakkaryhmän osien myynnistä ei kuitenkaan vielä ole tehty päätöstä, joten asiasta ei ole nyt mitään uutta tiedotettavaa.
-Eikä siitä ole mitään tiedotettavaa huomennakaan, Saarikangas sanoi.
-Ne kolme vaihtoehtoa, joista aiemmin kerrottiin, ovat aktuelleja edelleen.

Kvaernerin telakoiden kohtalosta on esitetty erilaisia veikkauksia. Norjalainen Aker-konserni on ollut kenties vahvimmin esillä ostajaehdokkaaksi, mutta joissakin huhuissa on arvailtu myös Saarikankaan itsensä keräävän varoja siirtyäkseen ainakin Masa-Yardsin ja mahdollisesti myös muutaman muun ryhmän telakan uudeksi omistajaksi.

Kvaerner on ollut tähän saakka Euroopan suurin laivanrakentaja. Konsernin telakkaryhmän liikevaihto on noin 12,5 miljardia Norjan kruunua ja se työllistää noin 13 telakallaan noin 12 500 ihmistä seitsemässä eri maassa. Suomen lisäksi telakoita on mm. Norjassa, Saksassa ja Skotlannissa.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.