Markus Selin Mannerheim-elokuvasta: Rahoittajia haetaan useista eri maista

MTV3:n tietojen mukaan Selin on ollut tämän vuoden puolella rahanhakumatkalla myös Moskovassa

Elokuvaa oli tarkoitus ryhtyä kuvaamaan jo vuonna 2009, mutta tuotanto pantiin jäihin päärahoittaja pohjoismaisen Nordisk Filmin vetäydyttyä suurhankkeesta. Ulkomailta rahoittajia on etsitty ainakin Saksasta.

MTV3:n tietojen mukaan Selin on ollut tämän vuoden puolella rahanhakumatkalla myös Moskovassa. Selin itse ei vahvista, onko muun muassa Suomen ja Venäjän välisistä sodista kertovalla elokuvalla nyt venäläisrahoittajia.

– Rahoittajia haetaan useista eri maista. Mitään ei ole vielä kuvattu, vaan rahoitus on vain muutamaa allekirjoitusta vaille. Sitä ennen en halua sanoa mitään tarkempaa, Selin toteaa MTV3:n uutisille.

Myös yleisö on osallistunut 12,7 miljoonan euron budjetin kokoamiseen. Rahoituksen kariuduttua kaksi vuotta sitten Solar Filmsin tytäryhtiö Liberty Production haki rahoitusta yleisöltä myymällä 50 euron hintaisia ennakkolippuja. Selinin aiemman arvion mukaan lippuja osti noin viisi tuhatta suomalaista. Nyt hän ei halua puhua ennakkomyynnillä saamastaan rahoituksesta.

– Lipputulojen osuus elokuvan kokonaisrahoituksesta on kuitenkin aika pieni. Tarkkaa summaa en vielä kerro. Rahoituspuoli on hyvä.

Vuosia vireillä olleen elokuvan ohjaa Renny Harlin. Myös MTV3 on aikanaan ostanut elokuvan televisiointioikeudet.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat