Viimeksi Jukka Jalonen julisti maailmanmestarit Mikko Koivun joukkueeksi – nyt kunniaa sai Marko Anttila: "Huikeaa"

2:38
Videolla Jukka Jalosen maailmanmestaruustunnelmat.

Kun Suomi viimeksi juhli Bratislavassa jääkiekon MM-kultaa vuonna 2011, päävalmentaja Jukka Jalonen julisti nopeasti, että kyseessä on kapteeni Mikko Koivun joukkue. Kapteeni sai kunnian nytkin.

- Jos aikanaan 2011 oli Mikko Koivun joukkue, niin kyllä tämän voisi nimetä Marko Anttilan joukkueeksi. Molemmat ovat kovia johtajia, niin Mikko kuin Marko, mutta hyvin erilaisia. Molemmat ovat huippuja omalla tavallaan ja omilla vahvuuksillaan, Jalonen sanoi.

Anttila pisti finaalissa kaksi maalia. Alla oli elintärkeä tasoitus Ruotsia vastaan ja Venäjä-välierän voittomaali.

- Olihan tuo nyt huikeaa, nuo Anttilan kolme viimeistä peliä. Hän painoi neljä verkkoa, tänään kaksi ja melkein hatun siihen tyhjiin. Kaikki tähdet olivat kohdallaan meille ja Markollekin tässä loppuvaiheessa.

Anttilan tarina lämmittää päävalmentajan mieltä.

- Onhan se hieno. Äskenkin miten pojat lauloivat "Mörkölle". Hän on niin pidetty joukkueen keskuudessa. Epäitsekkyys ja empaattisuus, ei hänestä voi olla pitämättä. Hänellä on kauhea työmoraali eikä hän ikinä syyttele ketään. Hän nostaa käden pystyyn, jos tekee itse virheen ja kantaa vastuunsa. Hyvin harvinainen persoona siinä mielessä, Jalonen kehui Anttilaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja